Filmové premiéry: Zabávať bude ABBA, Mamma Mia! aj Sorrentino

Hoci je leto a ľudia trávia čas na dovolenkách, v kinách je pestro! Hneď sedem snímok, medzi nimi aj staršie filmy Paola Sorrentina sa od štvrtka 19. júla uchádza o divácku priazeň.

19.07.2018 11:00
Amanda Seyfried, herec Dominic Cooper a herečka... Foto: ,
Zľava: Herečka Amanda Seyfried, herec Dominic Cooper a herečka Cher vo filme Mamma Mia! Here we go again.
debata

Mamma Mia! Here we go again

Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! zbúral kiná po celom svete. Síce nakrútiť pokračovanie trvalo relatívne dlho, zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hneď dva príbehy v jednom! S tým prvým sa vrátime do čias, kedy bola Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvá absolventka univerzity, chcela poznávať svet a netušila, že čoskoro narazí na troch mladíkov a jeden grécky ostrov a totálne sa jej zmení život. Druhý príbeh sa odohráva presne desať rokov po udalostiach prvého dielu, keď scestovanejšia a múdrejšia Sophie (Amanda Seyfried) plánuje veľkolepé znovuotvorenie rodinného hotela na Kalokairi, na ktorom sa zídu všetci „obvyklí podozriví“, vrátane trojice jej charizmatických oteckov (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba príbehy sa rafinovane prepletajú a prepájajú pesničkami švédskeho hudobného zázraku menom ABBA.

Prekliate dedičstvo

Rodina Grahamovcov sa pripravuje na pohreb svojej najstaršej členky – babky Ellen. Dcéra Annie, ktorá mala s matkou komplikovanú minulosť, ventiluje smútok prácou – stavbou miniatúr a jej manžel sa uzavrie do seba, vnúčatá Charlie a Peter však znášajú stratu oveľa ťažšie. Práve prostredníctvom nich a postupne odhaľovaných tajomstiev z minulosti sa začne život celej rodiny, snažiacej sa uniknúť svojmu desivému osudu, postupne meniť na tragickú šnúru hrôzostrašných udalostí spejúcich k nečakanému koncu.

Božský

Brilantný portrét muža, ktorý vstúpil na politickú scénu Talianska v roku 1946 a dodnes z nej celkom neodišiel. Takmer deväťdesiatročný Giulio Andreotti, kresťanský demokrat, ktorý stál sedemkrát na čele vlády a na rozdiel od radu svojich kolegov sa nikdy neocitol v hľadáčiku mafie, v tvorcoch budí odpor, ale i fascináciu. V podaní skvelého Tonyho Servilla je „božský Giulio“ nevyspytateľnou bytosťou, pripomínajúcou bábku, ochotnú obetovať vlastné svedomie svojej ctižiadosti.

Rodinný priateľ

Geremia je starý, ohyzdný, ale bohatý. Jeho vzťah k peniazom je priamo chorobný. Geremia požičiava nešťastníkom, ktorí to nevyhnutne potrebujú, a potom kruto, cynicky a s ironickou úlisnosťou vymáha požičané peniaze aj s vysokými úrokmi. Moc, ktorú má nad svojimi obeťami, mu ale neprináša šťastie, po ktorom prahne. Cíti sa osamelý, navyše jeho matka, pripútaná na lôžko, nie je nikdy spokojná so synovými výsledkami. Ešteže je tu Gino, ktorý sa štylizuje do kovboja a s ktorým Geremia chodí občas na ryby. Jedného dňa mu Gino privedie ako novú potenciálnu obeť Saverio, ktorý si chce požičať, aby mohol vystrojiť svadbu svojej dcére. Ukáže sa, že Rosalba je krásna, ale nie sentimentálna, a zdá sa, že Geremia si s ňou bude rozumieť ako pravý rodinný priateľ.

Ulica v Palerme

Reality show

Prebytočný človek

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #premiéry #kino #tip #Mamma mia!