BBc a Netflix pripravujú minisériu Dracula

Britská televízia BBC a streamovacia spoločnosť Netflix pripravujú minisériu Dracula inšpirovanú rovnomenným hororovým románom írskeho spisovateľa Brama Stokera. Tvorcami novinky a autormi scenára sú Steven Moffat a Mark Gatiss, ktorí stoja za obľúbeným a oceňovaným seriálom Sherlock (2010). Projekt bude mať tri 90-minútové epizódy.

16.10.2018 16:00
Mark Gattis Foto: ,
Na snímke britský herec, komik a scenárista Mark Gatiss, ktorý bude spolu so Stevenom Moffatom autorom scenára pripravovanej minisérie Dracula.
debata

Miniséria zavedie divákov do sveta krvilačného grófa, ktorý v roku 1897 v Transylvánii spriada smrteľné plány proti viktoriánskemu Londýnu. „Vždy existovali príbehy o veľkom zle. To, čo je špeciálne na Draculovi je, že Bram Stoker dal zlu svojho vlastného hrdinu,“ vyjadrili sa na margo projektu Gatiss s Moffatom.

Tvorcovia na Draculovi pracovali už dlhší čas, pričom prvé správy sa o ňom objavili už vlani v júni. Britskú premiéru bude mať miniséria na BBC One, divákom a diváčkam mimo Veľkej Británie ju ponúkne Netflix. O produkciu projektu sa postará spoločnosť Hartswood Films. Ako výkonní producenti budú spoločnosť zastupovať spomínaní Moffat a Gatiss a Sue Vertue. Za BBC bude na projekt dohliadať ako výkonný producent Ben Irving a za Netflix Larry Tanz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #BBC #miniséria #Steven Moffat #Mark Gattis