Televízne tipy Pravdy: Teória tigra aj Sorrentinova Mladosť

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 14. do 19. decembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

13.12.2018 09:38
Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Teória tigra Foto:
Film Teória tigra ponúka návod, ako na chvíľu utiecť z manželských problémov.
debata

Piatok 14. 12.

V kráľových záhradách, ČT2, 20.00
Kto má rád historické filmy podobne ako ja, toho iste zaujme film o záhradníčke Ľudovíta XIV. Tú vo filme Alana Rickmana hrá Kate Winsletová. Jej Sabine De Barra je prekvapujúco emancipovaná žena, ktorej sa podarí dostať do Versailles, aby pre kráľa Francúzska vytvorila záhrady dosiaľ nevídanej nádhery. Lenže pre pobyt na dvore kráľa Slnko treba poriadne ostré lakte. Kate, teda Sabine, musí obstáť nielen ako profesionálka, ktorá navrhne záhrady obdivované celým svetom, ale aj ako žena skrývajúca tajomstvo z minulosti… Ďalšie postavy stvárnili Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci a Helen McCroryová.

Mladosť, Dvojka, 22.00
A zasa môj milovaný Sorrentino – tentoraz do hlavnej roly neobsadil Toniho Servilla, ale hviezdne duo Michael Caine a Harvey Keitel. Dvojica hrá starých priateľov – hudobného skladateľa, ktorý sa v luxusných švajčiarskych kúpeľoch lieči pod dozorom svojej dcéry (Rachel Weiszová) a spolu s priateľom filmovým režisérom komentuje ich chátrajúce telesné schránky. Okolo starcov kypí život a ostatní excentrickí hostia ako juhoamerická futbalová legenda, mladý herec z Kalifornie (Paul Dano) alebo súčasná Miss Universe im poskytujú bohaté podnety na úvahy o mladosti, kráse, kreativite, skrátka o všetkom, čo zaháňa myšlienky na blízky koniec.

Sobota 15. 12.

Snehulienka a lovec, Markíza, 20.30
Dobrodružná verzia klasickej rozprávky. Mocná čarodejnica Ravenna (Charlize Theronová) sa votrela do priazne kráľa mocnej ríše, ktorý z nej urobí kráľovnú a potom zomrie. Ravenne však podľa proroctva kúzelného zrkadla stojí v ceste za šťastím nevlastná dcéra Snehulienka (Kristen Stewartová) a posadnutosť vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala naveky. Všetko by vyriešila Snehulienkina smrť, ale dievčina utiekla z domáceho väzenia do Temného lesa – a odtiaľ sa ešte nikto živý nevrátil. Kráľovná potrebuje istotu, a tak si najme odvážneho lovca (Chris Hemsworth), ktorý má Snehulienku vystopovať a priviesť naspäť… Ak sa nebojíte, pozerajte.

Periskop hore a dole, JOJ, 22.40
Humorný film o ponorke? Veru áno, na filme o hrdzavej podmorskej rachotine s čudnou posádkou, ktorá to vytmaví celej flotile, som sa pred pár rokmi dobre bavila. Pozor, víťazstvo v podmorských bitkách nie je len vecou technickej prevahy.

Nedeľa 16. 12.

Ku'damm 56, Cinemax, 9.50
Hneď všetky tri diely za sebou – ak vás táto nemecká miniséria chytí tak ako mňa, nemusíte týždne čakať, ako to celé dopadne. Hlavnou hrdinkou je tanečnica Monika, ale dej sa krúti aj okolo jej mamy, majiteľky prestížnej tanečnej školy v Berlíne. Sú 50. roky minulého storočia a matka je posadnutá tým, aby sa jej tri dcéry vydali za vážených džentlmenov. Nepočítala však s Monikinou vášňou pre rokenrol.

Teória tigra, ČT1, 20.00
Chlapom sa tento film asi páči viac ako ženám. Od viacerých som počula pochvalné komentáre. Jeden z divákov tiež tvrdí: „Konečně film,ktorý to dáva ženským vyžrať a ukazuje krutú realitu.“ Je to film o mužoch pod papučou a tí sa tešia, ako Eliška Balzerová a Táňa Vilhelmová zahrali ženy utláčateľky naozaj veľkolepo. A v roli utláčaných okrem Jiřího Bartošku uvidíte Jakuba Koháka a Jiřího Havelku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Teória tigra