Televízne tipy Pravdy: Casanova aj Sedím na konári a je mi dobre

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 25. do 31. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

26.07.2019 09:00
Heath Ledger Foto:
Heath Ledger vo filme Casanova.
debata

Sobota 27. 7.

MatkaOtecSyn, Cinemax, 21.00
V novom seriáli hrá Richard Gere Američana Maxa, charizmatického mediálneho magnáta, ktorý sídli v Londýne, ale podniká po celom svete. Helen McCroryová predstavuje britskú dedičku Kathryn, ktorá Maxa od rozpadu ich manželstva nevidela a venuje sa dobročinnej práci v útulku pre bezdomovcov. Ich tridsaťročný syn Caden (Billy Howle) sa stará o otcove britské noviny a je pripravený ísť v jeho stopách a stať sa jedným z najvplyvnejších mužov sveta. Lenže jedného dňa sa Caden zrúti…

Nedeľa 28. 7.

Casanova, HBO2, 12.25
Bol to ten neslávne najslávnejší zvodca na svete. Chvastúň, majster prevlekov a dôvtipu. Vraj žiadna žena nedokáže odolať jeho šarmu. Až doteraz. Prvýkrát v živote sa legendárny Casanova (Heath Ledger) stretne so svojou ideálnou ľúbostnou partnerkou, benátskou kráskou Francescou (Sienna Millerová), ktorá urobí presne to, čo považoval za nemožné – odmietne ho. Vďaka ľsti sa mu podarí k Francesce priblížiť. Hrá však najnebezpečnejšiu hru, v ktorej riskuje nielen život a povesť, ale aj jedinú šancu na skutočnú lásku.

Luskáčik, HBO, 20.00
Luskáčik podľa štúdia Disney je vraj vizuálne opulentná šou s nesmrteľnou hudbou Piotra Iľjiča Čajkovského. Klára (Mackenzie Foy) chce jedinú vec na svete: kľúčik ku skrinke s darčekom od zosnulej mamičky. Zlaté lanko, ktoré napne kmotor Drosselmeyer (Morgan Freeman) na Štedrý večer, ju ku kľúču zavedie – lenže ten v okamihu zmizne do záhadného paralelného sveta. Práve tam sa Klára stretne s vojakom a luskáčikom Filipom (Jayden Fowora-Knight), myšou armádou a so správcami Ríše snehových vločiek, Ríše kvetov a Ríše sladkostí. Klára s Filipom musia vstúpiť do Štvrtej ríše, kde panuje krutá Pernikárka (Helen Mirrenová), získať Klárin kľúč a vrátiť svetu harmóniu.

Pondelok 29. 7.

** Sedím na konári a je mi dobre, ČT2, 21.45**
Jakubiskov tridsať rokov starý jednoduchý a zároveň spletitý príbeh dvoch vojnových navrátilcov, ktorí sa náhodou stretnú a od tej chvíle sú ich osudy pevne prepojené. Nájdu spoločne poklad, usadia sa v opustenej židovskej pekárni a začnú piecť chlieb. Ich spoločnou láskou sa stane tajomná Ester, ktorá sa tu jedného dňa objaví. Čakajú ich ešte rôzne peripetie ich spoločného osudu, vrátane toho, že sa obaja stanú otcami jedného malého dievčatka, ako sa však nakoniec ukáže – ich radosť zo života nakoniec vždy prekoná všetko.

Rany, Dvojka, 22.20
Srbský film režiséra Srdjana Dragojeviča vraj dopĺňa jeho predchádzajúcu snímku Pekné dediny pekne horia. V porovnaní s ním sú však Rany obrazom vnútornej deštrukcie Srbska za Miloševiča. V strate morálnych hodnôt a dôvery v generáciu rodičov vyrastá ďalšia generácia, bez toho, aby poznala niečo iné ako vojnu. Preto je tento film venovaný generácii mladých. Film je pretkaný sarkastickým humorom i radikálnym postojom. Vraj sa sleduje so zatajeným dychom: neustále spája polohu absolútneho čierneho humoru s napĺňajúcou sa tragédiou.

Utorok 30. 7.

Henrich V., Dvojka, 20.55
Tento filmový Shakespeare je režijným debutom írskeho shakespearovského herca a dnes už známeho režiséra Kevina Branagha. Pokúsil sa príbeh mladého anglického kráľa aktualizovať a zbaviť sa tradičného poňatia: kráľ sa zmieta v pochybnostiach a trpí pocitom osamelosti, aj keď víťazne preberá francúzsky trón. Film získal Oscara za kostýmy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy