TV tipy Pravdy: Nový seriál z onkológie Jenny aj slovenská dráma Ostrým nožom

To najlepšie z tv programu od piatka 28.2. do utorka 3.3. pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

28.02.2020 15:47
jenny, seriál jenny, barbora očenášová, Foto:
Herečka Barbora Očenášová v seriáli Jenny.
debata

Piatok 28. 2.:

Voda, krv, rakija a zombie epidémia, Cinemax, 21.25

Dej chorvátskeho filmu sa odohráva v Chorvátsku, sedem rokov po bankrote. Vplyvom globálneho otepľovania je voda drahšia než ropa. Tí, ktorí ovládajú vodné zdroje, majú i moc a neštítia sa ničoho, aby zlikvidovali konkurenciu. Sú pripravení viesť vojny, dobývať, ničiť a dokonca rozpútať aj zombie epidémiu. Mića je záhrebský bonviván, ktorý zvyčajne chodí do masážnych salónov, reštaurácií a kín, kde sleduje populárne filmy so svojou tajnou láskou Frankou v hlavnej role. Netuší, že práve s ňou bude čoskoro zachraňovať celé Chorvátsko pred zombie vírusom.

Táto krajina nie je pre starých, Jednotka, 22.35

Ak máte radi bratov Coenovcov, možno vám ulahodí aj tento ich triler z roku 2007 nabitý hviezdami ako Javier Bardem, Tommy Lee Jones, Josh Brolin a Woody Harrelson. Odohráva sa v roku 1980 v Texase, kde narastá kriminalita a obchod s drogami.

Sobota 29. 2.:

Orol Eddie, JOJ, 12.20

Anglická športová komédia rozpráva o Michaelovi Edwardsovi (Taron Egerton), ktorý túži reprezentovať Britániu na niektorých olympijských hrách v ľubovoľnom športe. Vyskúša mnoho rôznych atletických disciplín, aby svoje okolie uistil o nedostatku talentu v športoch, ktoré sú na letných olympijských hrách. A tak sa sústredí na zimnú olympiádu. Poslednou šancou sú skoky na lyžiach, a to hlavne preto, že v Británii nie je veľa skokanov s olympijskými ambíciami. V Alpách stretne bývalého skokana na lyžiach Bronsona Pearyho a dnes opilca a bitkára (Hugh Jackman), ktorý neodbytného skokana vezme pod krídla a naučí ho skákať aj skákanie prežiť. A nakoniec si spolu splnia cieľ – Michael v roku 1988 v Calgary vstúpil do olympijských dejín ako nezabudnuteľný Orol Eddie.

Láska na tanieri, HBO, 11.45

Medzi Carly a Jasonom, ktorí sa stretnú v kulinárskej akadémii, preskočí iskra, kým spolu súperia o titul najlepšieho šéfkuchára. Jason však zmizne, aby sa o tri roky znovu stretli v kuchárskej šou, kde je šanca vyhrať vlastnú reštauráciu. Zamilovaní šéfkuchári sa navzájom podporujú, ale keď sa dostanú do finále, Carly podozrieva Jasona z kopírovania jej pokrmov. Zvíťaziť môže len jeden, ale ak sa ich vzťah rozplynie ako para nad hrncom, prehrajú obaja.

Špunti na vodě, Markíza, 20.30

Ak máte chuť na ľahkú českú vodácku komédiu, tu je jedna o troch kamarátkach, ktoré vyrazia na dámsku jazdu a chlapom nechajú na starosť deti. Plno dobrých hercov ako Hynek Čermák, Jiří Langmajer, Pavel Liška, Anna Polívková, Táňa Vilhelmová.

Zlé básne, HBO, 23.45

S 33-ročným Tamásom sa na výlete v Paríži rozíde priateľka. Porozchodový splín spolu s návratom do Budapešti roztočí v jeho mysli kolotoč spomienok a Tamás chce zistiť, či láska skutočne existuje len vtedy, keď ju stratíme. Autobiografický film o ohrdnutom filmárovi je zároveň aj uštipačným a vtipným portrétom Maďarska posledných dekád.

Nedeľa 1. 3.:

Jenny, JOJ, 20.35

Začína sa nový slovenský seriál o 15-ročnej onkologickej pacientke. Hrajú Ján Koleník, Zuzana Kronerová, Táňa Pauhofová a ďalší.

Zúfalé ženy robia zúfalé veci, JOJ Plus, 22.40

Film podľa knihy Haliny Pawlowskej, o Olge, ktorá neprestáva hľadať svoj vysnený úžasný vzťah. Vraj to režisérovi Filipovi Renčovi však nevyšlo a aj výsledok je zúfalý. Uvidíme.

Pondelok 2. 3.:

Dirigentka, Cinemax, 20.00

Film o 24-ročnej Holanďanke Antonii Bricovej, ktorá s rodičmi emigrovala do USA a sníva o tom, že sa stane dirigentkou. Dej sa odohráva v roku 1926. Antoniu nikto neberie vážne, aj slávny dirigent Mengelberg ju pošle do Berlína, kde má ako žena väčšiu šancu uspieť. Nakoniec sa Antonia stane prvou ženou, ktorá kedy dirigovala berlínsky filharmonický orchester.

Ostrým nožom, Jednotka, 20.30

Vynikajúci film Teodora Kuhna rozpráva o otcovi, ktorému zavraždili syna. Príbeh je inšpirovaný prípadom Daniela Tupého. Otca presvedčivo stvárnil Roman Luknár, sudkyňu hrala Táňa Radeva.

Utorok 3. 3.:

Červené pásky, Markíza, 20.30

Aj Markíza ponúka nový seriál z nemocničného prostredia. Hrá v ňom aj Dušan Cinkota.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Ostrým nožom #Jenny #seriál Červené pásky