Silvester a Nový rok na televíznej obrazovke

Pripravili sme pre vás prehľad filmov a relácií, ktoré budú televízie vysielať počas Silvestra a Nového roka.

30.12.2023 06:00
Simona Salátová Foto:
Na Silvestra odvysiela Markíza stand-up comedy špeciál Simona: Donaha!
debata (5)

Cuky Luky Film, 31. 12., 10.30, Markíza

Ako sa začal príbeh šialeného priateľstva obľúbenej dvojice Cuky a Luky? Každá pochádza z iného sveta, každá si žije svoj život. Cuky je neuznaná videoblogerka s túžbou po sláve, Luky zasa celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať.

Chýba jej len jediné – láska. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu urobiť miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na maléry Cuky?

Vesničko má středisková, 31. 12., 15.50, Jednotka

Ústredným dejovým motívom je konflikt medzi otcovsky rozvážnym vodičom družstevného nákladiaku Pávkom a jeho mladým, mentálne zaostalým závozníkom Otíkom. Nemenej dôležité sú však aj ďalšie dejové prvky, vykresľujúce strediskovú obec a jej obyvateľov s humorným nadhľadom a pritom s mimoriadnou plastickosťou a autenticitou.

Snímka je plná typického svěrákovského inteligentného humoru, niekedy trochu drsnejšieho, ale nikdy nie vulgárneho, umocneného Menzelovým zmyslom pre poéziu a prózu všedného života.

Mimoni, 31. 12., 17.15, JOJ

Mimoni vždy slúžia najväčšiemu darebákovi široko-ďaleko – je to ich prirodzená potreba. Kedykoľvek o svojho pána prišli, neraz aj vlastnou zásluhou, hneď si hľadali nového. A takto to išlo celé stáročia, od Tyrannosaura rexa, cez Drakulu a cisára Napoleona, až do okamihu, keď žiadneho nového nadriadeného nemohli nájsť a upadli do hlbokej depresie. Našťastie sa našli traja hrdinovia – hrdý Kevin, hladný Stuart a mierne vystresovaný Bob. Tí vyrazili do sveta, aby všetkým svojim mimoňským kamarátom vrátili zmysel života.

Šťastena ich zaviedla až do Ameriky, na floridský festival zločincov všetkých druhov, ktorého sa mala zúčastniť aj absolútna kráľovná svetového zločinu Scarlett Zbesilá. Sympatie rozhodne neboli obojstranné, ale aj napriek tomu sa Scarlett rozhodla vyskúšať ich schopnosti. Čo tak ukradnúť britské korunovačné klenoty? A tak sa Kevin, Stuart a Bob vydávajú do Anglicka, pričom netušia, že v najbližších dňoch nie je v stávke len to, čo bude Alžbeta nosiť na hlave, ale takisto samotná existencia ich živočíšneho druhu.

Simona: Donaha!, 31. 12., 20.30, Markíza

Prvý ženský comedy špeciál na Slovensku Simona: Donaha! divákom predstaví komičku Simonu Salátovú, ktorá sa v hodinovej stand-up šou zamýšľa nad telom, vzťahmi, feministkami, mužmi i turistikou.

Na streamovacej službe Voyo Salátovej špeciál dlhodobo bodoval v rebríčku sledovanosti.

Silvestrovské Inkognito, 31. 12., 20.40, JOJ

V silvestrovskom špeciály obľúbenej relácie Inkognito budú osobnosti zo sveta šoubiznisu opäť hádať netradičné povolania hostí. Na záver sa pokúsia odhaliť identitu tajného hosťa – známej celebrity.

Milujem Slovensko, 31. 12., 21.20., Jednotka

Silvestrovská časť obľúbenej šou prinesie množstvo dobrej zábavy, skvelých hostí, tej najlepšej muziky a súťažných disciplín. Spolu s moderátorom Martinom Nikodýmom, Adelou Vinczeovou a Danom Danglom vás v ňom privítajú aj špeciálni silvestrovskí hostia – Zuzana Fialová, Vera Wisterová, Dominika Kavaschová, Juraj Šoko Tabaček, Lacko Cmorej a Milan Kereš.

Princezná, 1. 1., 20.30, JOJ

Krásna a sebavedomá princezná sa odmietne vydať za nenávideného lorda, za čo ju pomstychtivý ženích unesie a uväzní v najvyššej veži kráľovského hradu. Keď krutý násilník chce pripraviť jej otca o trón, aby vládol sám železnou päsťou, princezná musí zachrániť nielen seba, ale aj svoju rodinu a celé kráľovstvo. Kráľ s kráľovnou nemajú mužského dediča, a tak sa princezná má vydať za nenávideného lorda Julia. V poslednej chvíli ho však pred oltárom opustí.

Po tomto ponížení mocný tyran Julius bez okolkov vtrhne do kráľovstva jej rodičov, zajme dvoranov a uväzní princeznú v najvyššej veži hradu, aby sa kráľovskej koruny zmocnil násilím a nastolil krutovládu. Keď sa mladá žena preberie a uvedomí si celý rozsah hrôzy, premôže stráže a prebojuje sa poschodie za poschodím, aby porazila Julia, jeho žoldnierov aj milenku Moiru, a oslobodila svoju rodinu. Pomáha jej bojovníčka Linh, ktorá princeznú naučila ovládať meč a bojové umenia. Obe ženy sa však ocitnú tvárou v tvár hrozivej presile mocného nepriateľa.

Slúžka, 1. 1. 20.30, Jednotka

Snímka rozpráva príbeh dvoch dievčat zmietaných citovou neistotou. V období prvej svetovej vojny prichádza 15-ročná Anka pracovať ako slúžka do pražskej vily vysokopostaveného rakúsko-uhorského úradníka a jeho manželky. Ankinou novou rodinou sa stáva zvyšné služobníctvo – kuchárka Kristína, slúžka Líza a záhradník Štefan.

SLUZKA Dana Droppová Čítajte viac Recenzia: Film Slúžka kritizuje spoločnosť na pozadí lesbickej lásky

Okrem nich však získava aj úhlavného nepriateľa, rovnako starú dcéru z panskej rodiny, Resi. Nevraživosť sa však postupne premení na sympatie a medzi mladými ženami sa rozvinie romantický vzťah. To všetko v čase, keď ženy nemali ani volebné právo, nieto ešte právo na lásku podľa vlastného výberu. Podarí sa ich vzťahu prežiť alebo doplatia na vtedajšie normy a pravidlá?

Najväčší dar, 1. 1., 20:30, Markíza

V dávnych dobách vládli našej krajine pohanskí bohovia a bohyne. Nielen na Valašsku dobre známy boh Radegast, ale aj mnohí ďalší – dobrí aj zlí, láskaví aj hašteriví, veselí aj vážni. To sú hrdinovia rozprávky Najväčší dar. A okrem nich aj svojrázni obyvatelia malej valašskej dedinky. Čo sa stane, keď bohovia začnú zasahovať do života ľudí a ľudia do života bohov?

Zvíťazí Morena, bohyňa zimy, ktorá prináša na zem večný ľad a mráz, alebo ju premôžu bohyne jari Vesna, leta Živa a jesene Oseň? Dozvie sa najvyšší boh Svarožic o Moreninom besnení včas, aby vrátil cyklus štyroch ročných období do rovnováhy? To všetko sú otázky, na ktoré nájdete odpoveď v rozprávke Najväčší dar. Bohovia budú potrebovať niečo oveľa mocnejšie než svoje kúzla. Pomôže im jedno obyčajné valašské dievča – Jaruška, ktorá má ten najväčší dar, akému sa nevyrovná ani Morenina mágia.

Zrodila sa hviezda, 1. 1., 21.00, Doma

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda sa ostrieľaný muzikant Jackson Maine zamiluje do začínajúcej speváčky Ally. Tá už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… Pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium do svetiel reflektorov.

Ale keď raketový štart Ally zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií, a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #Silvester #Nový rok