Kultúrne centrum Malý Berlín žije online

Herečka nitrianskeho Nového divadla a príležitostná pesničkárka Ľuba Dušaničová bude prvým z umelcov, ktorí vystúpia pre prekážky pandémie nového koronavírusu vo virtuálnom priestore kultúrneho centra Malý Berlín v Trnave.

15.04.2020 16:00
maly berlin Foto:
Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave.
debata

Svoj online koncert odohrá vo štvrtok (16. 4.) o 20.00 h, po nej sa po týždni budú striedať ďalší regionálni umelci. Informoval o tom riaditeľ Malého Berlína Michal Klembara.

„Mnoho z našich plánovaných podujatí bolo zrušených alebo presunutých na neskoršie dátumy. Ľudí z prostredia kultúry a kreatívneho priemyslu ekonomické obmedzenia zasiahli v plnej miere. Tak sme sa rozhodli časť aktivít preniesť na internet,“ uviedol Klembara. Štvrtky budú patriť umelcom, ako Ghostly Silent (Martin Molnár), Ildikó Kali, Cloudsform (Tomáš Farkaš) a Ivana Kovačicová. Malý Berlín ku koncertom pridá na svojej sociálnej sieti aj prednášky.

„Prednášku Kláry Prešnajderovej zo Slovenského múzea dizajnu pripravujeme na stredu 22. apríla a venovaná bude novej typografii a Škole umeleckých remesiel,“ doplnil Klembara. Je súčasťou výstavy Trnavskí typografi v Čepan gallery, ktorá je spolu s Malým Berlínom súčasťou kultúrneho centra Nádvorie a taktiež je v tomto čase neprístupná. Organizátori sa však rozhodli aspoň časť výstavy sprístupniť formou informačných panelov v podchode Nádvoria zo Štefánikovej 4. Podujatia kultúrneho centra podporil z verejných zdrojov hlavný partner Fond na podporu umenia.

debata chyba