Národná galéria pomáha so vzdelávaním

Oddelenie galerijnej pedagogiky Slovenskej národnej galérie (SNG) pripravilo námety výučby, ktoré sa dajú využiť aj v rámci súčasného dištančného vzdelávania.

20.04.2020 08:00
debata
Josef Čapek: Povídání o pejskovi a kočičce 7.,... Foto: Webumenia, SNG
Josef Čapek Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek: Povídání o pejskovi a kočičce 7., okolo 1928

"Sú to edukačné aktivity a metodické články pre pedagógov základných a stredných škôl podporujúce výskumnú činnosť a kritické myslenie študentov, priblížila Klára Hudáková z oddelenia marketingu a tvorby programov SNG.

Dodala, že metodické materiály sú doplnené ukážkami aktivít a námetmi pre jednotlivé stupne vzdelávania, ktoré je možné modifikovať podľa vzdelávacích štandardov. „Tri medziodborové články zamerané na otázky Nežná revolúcia pravda konšpirácia lož? približujú na príklade témy Novembra 1989, princípy, vznik a šírenie konšpiračných teórií. Články sú metodickou pomôckou pre výučbu dejepisu, občianskej náuky a mediálnej výchovy k téme Nežnej revolúcie a jej presahov do súčasnosti,“ spresnila.

Na portáli Webumenia.sk v sekcii Články môžu pedagógovia využiť tiež návody na prácu s dielami, metodiky, ktoré približujú princípy prepájania pedagogiky v galérii a v múzeu so školou, pracovné listy pre študentov aj pedagógov, venujúce sa vizuálnej kultúre a ideológii slovenského štátu či motivačné a výtvarné aktivity na tému hraníc (nielen) v umení.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #koronavírus #online kultúra