Skupina Billy Barman vydáva album Modrý jazyk, predstaví ho na dvoch koncertoch

Skupina Billy Barman vydáva nový štúdiový album, ktorý dostal názov Modrý jazyk. Vychádza na etikete spoločnosti Pavian records. Kapela ho odprezentuje na dvoch koncertoch. Prvý bude v utorok 27. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube, kde album aj pokrstia. Mená kmotrov však kapela zatiaľ tají. Druhý koncert, spojený s krstom nového CD, uvedie kapela v piatok 29. novembra v košickom Kulturparku na Kukučínovej ulici.

25.11.2013 12:29
Billy Barman Foto:
Skupina Billy Barman vydala nový album Modrý jazyk.
debata (1)

Vydanie nového albumu avizuje aj pilotný singel Traja. Kapela jeho prezentáciou na webovej stránke youtube aj prostredníctvom vyjadrenia manažéra Miloša Oríška vyvrátila nepravdivé fámy o tom, že už album nevydá, pretože sa vraj rozchádza. Nový singel zahrali naživo „barmani“ po prvý raz v nedeľu 10. novembra rámci cyklu koncertov Hudba mesta v bratislavskom Pentagone. Išlo o ich prvé verejné vystúpenie od ich koncertu na nultom ročníku hudobného festivalu architektov Manifest.

Frontmanmi kapely Billy Barman, ktorá je na scéne od roku 2008, sú gitaristi Juraj Podmanický, známy z kapely Cliché, a Jozef Vrábel, ktorého fanúšikovia poznajú zo skupiny Vetroplach. V roku 2010 vydali platňu s názvom Noční jazdci, na ktorej sú piesne Introvert, Na Laze Oremovom či Cigánska. Skupina získala ocenenia Radio Head Awards, Juraj Podmanický je navyše známy ako spoluorganizátor festivalu Grape.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Košice #nový album #Billy Barman