Bocelli vystúpi v Bratislave s troma Slovenkami

Andrea Bocelli má meno, ktoré rezonuje nielen u priaznivcov opery, ale aj u fanúšikov populárnej hudby. Uznávaný taliansky tenorista vystúpi 29. decembra po druhýkrát na Slovensku. Na svojej premiére na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu bude mať hneď troch domácich hostí: opernú sopranistku Adrianu Kučerovú, Janu Kirschner a muzikálovú speváčku a herečku Nelu Pociskovú.

27.12.2013 09:00
debata (1)

Až 130 umelcov

Svetoznámy tenorista Andrea Bocelli koncertoval... Foto: Reuters
Andrea Bocelli Svetoznámy tenorista Andrea Bocelli koncertoval v Košiciach.

Má na konte štrnásť albumov, pričom najmä skladby z toho zatiaľ posledného, Passione, predstaví aj na Slovensku. Koncert Andreu Bocelliho bude rozdelený do dvoch častí. Prvá polovica bude patriť klasickým operným áriám, druhá odprezentuje primárne romantické melódie z aktuálnej novinky plus vianočné piesne.

Priestor počas vystúpenia dostanú aj tri známe mená slovenskej scény. "Nemáme potvrdenú informáciu, že by sa niekedy podarilo organizátorom dostať na pódium tri domáce speváčky, aby spievali spolu s Bocellim. Bude to nepochybne veľká udalosť, veľká pocta a prezentácia našich speváčok,“ povedal Peter Ďuriš z usporiadateľskej agentúry Amadeus. Jana Kirschner na koncerte zaspieva dve piesne – sólovo Modrú a s Bocellim to bude dueto Quizas Quizas Quizas, ktorý na albume zaznel v podaní Jennifer Lopezovej.

V Bratislave bude Bocelliho sprevádzať Český národný symfonický orchester a jeho zbor z Prahy pod vedením dirigenta rovnako talianskeho pôvodu Marcela Rotu. Ich vzájomná spolupráca nie je žiadnou novinkou, začala sa už pred jedenástimi rokmi. Spoločne precestovali desiatky krajín sveta. Na pódiu tak bude možné vidieť až 130 umelcov.

Mikrofón z Anglicka

Andrea Bocelli už na Slovensku vystúpil, konkrétne v máji 2008 v Košiciach. Koncert slávneho tenoristu videlo vtedy vyše sedemtisíc divákov. „Publikum bolo skvelé a vrúcne. Sprevádzalo ma od začiatku až po koniec koncertu. Som veľmi spokojný a šťastný,“ povedal umelec krátko po koncerte.

Slávny tenorista je aj tentoraz podľa slov organizátorov náročný najmä na technické zabezpečenie koncertu. "S Bocellim pricestuje do Bratislavy tím špecializovaných odborníkov, zvukárov a osvetľovačov, ktorým budú pomáhať aj slovenskí technici. Zvukári pracujú v špeciálnom zvukovom systéme, ktorý presne vypočíta šírenie zvuku v aréne. Návštevníkov čaká maximálna kvalita zvuku a obrovská obrazovka s rozmermi 20 × 8 metrov,“ povedal Peter Ďuriš. Niektoré technológie musia priviezť zo zahraničia. Bocelli má napríklad svoj špeciálny mikrofón vyrobený na mieru a organizátor musí zabezpečiť jeho presun z Anglicka.

Rodák z Toskánska predal za dvadsať rokov svojej kariéry až osemdesiat miliónov nosičov a vystupoval s takými umelcami ako je Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, ale aj Jennifer Lopez, Celine Dion či Christina Aguilera.

Lístky na jeho koncert je možné zakúpiť v sieti Ticketportal. Pohybujú sa v cenových reláciách od 59 až po 299 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirschner #Nela Pocisková #Adriana Kučerová #Andrea Bocelli