Kylie Minogue vystúpi v Bratislave

Popová hviezda Kylie Minogue oznámila svoje európske turné. Medzi jeho zastávkami nechýba Bratislava.

17.03.2014 10:30
Kylie Minogue Foto: ,
Speváčka Kylie Minogue vystúpi v Bratislave.
debata

Na koncertoch predstaví aj svoj aktuálny album Kiss Me Once, ktorý práve vyšiel. Speváčka vystúpi 19.októbra v bratislavskej Slovnaft Aréne (Zimný štadión Ondreja Nepelu). Vstupenky budú v predaji od štvrtka 20.marca o 9. h na www.xl.sk.

Kylie, ktorej prvý singel Into The Blue z jej nového albumu sa cez víkend umiestnil na 12. mieste britského singlového rebríčka, ohlásila v pondelok 17. marca Kiss Me Once Tour. Turné odštartuje vo Veľkej Británii a Kylie v rámci neho navštívi 15 krajín, nevynímajúc Slovensko a Českú republiku. Kylie, preslávená svojimi živými vystúpeniami na Kiss Me Once Tour predstaví to najlepšie z jej už dvoch dekád trvajúcej kariéry.   Kylie Minogue, ktorá sa preslávila aj účinkovaním v austrálskej soap opere Susedia, vstúpila na hudobnú scénu v roku 1987 s remakom skladby The Locomotion. Ten sa na 1.mieste austrálskej hitparády držal počas siedmich týždňov a nielen v Austrálii 80. rokov patril k najväčším hitom. Aj keď mnohí jej vtedy nedávali veľkú šancu na spevácku kariéru s tým, že pôjde len o hviezdu jedného hitu. Po Locomotion však nasledovali ďalšie ako I Should Be So Lucky alebo duet s kolegom Jasonom Donovanom Especially For You. Spolu si zahrali v nekonečnom seriáli Susedia, ktorý ich preslávil.

V deväťdesiatych rokoch zažila spevácka kariéra Kylie Minoque útlm, ale v novom tisícročí sa na výslnie vrátila s comebackovým albumom Light Years (2000) a pozíciu potvrdila nasledujúcou platňou s megahitom Can't Get You out of My Head.

Od vydania prvého albumu Kylie Minogue už prešli viac ako dve dekády, ale jej hviezda nezapadá prachom. Je niekoľkonásobnou držiteľkou Brit Awards či Grammy Awards, na konte má viac ako 70 miliónov predaných albumov a je držiteľkou vyznamenania Order of the British Empire – Radu britského impéria za jej prínos k hudbe.

Jej nový, už dvanásty štúdiový album s názvom Kiss Me Once vychádza 17.marca. Je to jej prvý štúdiový album od roku 2010, keď vydala platňu Aphrodite, a tiež jej prvý album vydaný vo vydavateľstve Roc Nation Management. Výkonnými producentmi bola sama Kylie a Sia Furler, viac známa len ako Sia, austrálska speváčka a skladateľka, ktorá zložila aj úvodnú skladbu albumu. Na albume sa ďalej spolupodieľali Pharrell Williams, ktorý napísal a produkoval skladbu I Was Gonna Cancel, Ariel Rechtshaid (HAIM) na skladbe If Only, MNEK na skladbe Feels So Good a Greg Kurstin na bonusovej piesni Sleeping With The Enemy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #turné #Kylie Minogue #Kiss Me Once #Kiss Me Once Tour