Katka Koščová vyrazí v septembri na turné

Slovenská speváčka Katka Koščová vyrazí v septembri na turné k očakávanému albumu Oknom. Bývalá SuperStaristka prostredníctvom sociálnej siete Facebook tiež informovala, že ju na koncertoch budú sprevádzať Dano Špiner (klavír), Honza Chalupa (bicie), Rasťo Uhrík (kontrabas) a špeciálny hosť Michal Červienka (akordeón). Turné sa začne 30. septembra v Prahe a neskôr hudobníci na čele s 32-ročnou speváčkou potešia fanúšikov v Bratislave, Trnave, Zvolene, Banskej Bystrici, Prešove, Poprade a Košiciach.

26.06.2014 05:00
Katka Koščová Foto:
Katka Koščová
debata

Album Oknom by mal vyjsť v septembri a ponúkne 13 skladieb, ktoré interpretka nahrala za päť dní v štúdiu Klakson v Košiciach. O väčšinu textov sa postarala sama speváčka, dva texty napísal Michal Horáček a prispela aj Silvia Kaščáková. Hudbu k jedenástim skladbám zložila Koščová s klaviristom Danielom Špinerom, po jednej piesni prispeli Martin Husovský z kapely Komajota a Ján Knapík.

Katka Koščová v roku 2005 zvíťazila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má zatiaľ štyri sólové albumy: Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009) a Štedrý večer (2012). Tretí bol pre ňu prelomový – po prvý raz sa totiž prejavila nielen ako autorka hudby i textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolupracovala tiež na nahrávke Uspávanky (2009).

Termíny slovenskej časti turné:

1. októbra – Bratislava, Hotel Tatra

2. októbra – Trnava, kino Hviezda, festival Zoomplus

3. októbra – Zvolen, Stará radnica

4. októbra – Banská Bystrica, Klub HaD

6. októbra – Prešov, Divadlo Jonáša Záborského, Malá scéna

7. októbra – Poprad, Dom kultúry

8. októbra – Košice

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Katka Koščová #Oknom