V Bratislave sa opäť uskutoční Golden Age Festival

V bratislavskom V-klube sa po štvrtý raz uskutoční medzinárodný Golden Age Festival zameraný na autentický tradičný džez a swing.

06.09.2017 05:00
Fats Jazz Band Foto:
Golden Age Festival aj so zoskupením Fats Jazz Band.
debata

Hudobné podujatie sa po prvý raz uskutoční v rámci dvoch dní, a to 23. a 24. septembra, kedy si priaznivci hudby z 20. až 40. rokov minulého storočia môžu každý večer vychutnať dva koncerty. Na tohtoročnom podujatí sa predstavia česká formácia Petra Ernyei & Her Swingfonix, maďarská kapela Bohém Ragtime Jazz Band, nemecká skupina Blue Wonder Jazz Band a slovenský orchester Fats Jazz Band.

„Štvrtý ročník sme sa rozhodli poňať ako ohliadnutie sa za jazykovou rôznorodosťou v Bratislave v období prvej polovice minulého storočia. Vtedy sa v Bratislave rozprávalo štyrmi jazykmi: slovenčinou, češtinou, maďarčinou a nemčinou. Preto sme sa rozhodli poslucháčom ponúknuť okrem tradičných dobových šlágrov z kolísky džezu – Ameriky aj kompletné ‚prešporské jazykové menu‘. Každý band zahrá okrem amerických hot jazzových či swingových skladieb aj svoje národné šlágre rokov 1920–1949,“ priblížil riaditeľ festivalu, klavirista Ladislav Fančovič. Koncerty sa začnú o 19:00 a po každom z nich sa návštevníci festivalu môžu tešiť aj na spoločné jam session všetkých účinkujúcich.

Program podujatia Golden Age Festival: 23. septembra – Petra Ernyei & Her Swingfonix, Bohém Ragtime Jazz Band 24. septembra – Fats Jazz Band, Blue Wonder Jazz Band

debata chyba
Viac na túto tému: #Golden Age Festival #V-Club