Skupina Diego pokrstí nový ablum

Po osemročnej prestávke vydáva bratislavská skupina Diego svoj tretí album.

04.12.2017 12:00
Diego Foto:
Alternatívno-rocková formácia pozýva vo štvrtok na krst nového albumu Et In Arcada Diego.
debata

Má názov Et In Arcadia Diego, prináša desať skladieb a oficiálne ho pokrstia vo štvrtok 7. decembra v bratislavskom priestore Fuga. Na čo sa môžu fanúšikovia alternatívno-rockovej formácie tešiť?

„Tento album je určite pomalší a asi aj o niečo temnejší. Ťažko nájsť konkrétne príčiny, prečo je to tak, ale tak to jednoducho vyšlo. Viac sa hráme s celkovou atmosférou, ale stále sme to my, aj keď o pár rokov inde. Pomalšie tempá nám zrazu začali vyhovovať. Asi sa už nepotrebujeme tak bohapusto zbavovať energie, skôr sa snažíme smerovať ju cielenejšie. Či sa nám to darí, to nech povedia poslucháči,“ uviedli členovia kapely, ktorá v roku 2009 získala ocenenie Radio_Head Award v kategórii Album roka.

Takmer kompletne nový materiál doplnili starším singlom What Now?, ktorí zarezonoval v radoch slovenských poslucháčov. „Práve táto skladba všetko odštartovala. Keď sme na nej pracovali, začali sme myslieť na album, preto si zaslúži na ňom byť,“ spomenuli členovia kapely. Skupina vznikla v roku 2005 ako spoločný projekt členov skupín Le Payaco, Vetroplach a Sinker. Živými vystúpeniami si získali stály okruh fanúšikov, čo potvrdili aj vystúpeniami na festivaloch Pohoda či Žákovic Open.

Album Et In Arcadia Diego je dostupný na všetkých relevantných streamovacích službách. Po piatkovom koncerte v Banskej Bystrici a sobotňajšom vystúpení v Liptovskom Mikuláši, ktoré absolvovali cez víkend, ho v Bratislave predstavia na štvrtkovom krste vo Fuge. O deň na to – v piatok 8. decembra, sa na nich môžu tešiť priaznivci kapely v Žiline. „Pracujeme už aj na jarnom turné a aj na letnom programe. Máme potvrdené prvé festivaly,“ dodávajú členovia skupiny Diego.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Diego