Gladiator má prvú vianočnú pesničku, album mu vychádza na Štedrý deň

Tridsať rokov čakala skupina Gladiator na svoju prvú vianočnú skladbu. Volá sa Čas vianočný a je súčasťou nového albumu skupiny - Deň, čo mal dávno prísť. Vychádza presne na Štedrý deň.

13.12.2018 14:19
Gladiator Foto:
Skupina Gladiator.
debata

Novinka z dielne skupiny Gladiator obsahuje 12 skladieb, pričom štyri z nich sú už dobre známe. Sú to skladby, ktoré skupina vydala v posledných troch rokoch ako single – Milióny ciest, Zhora dole, Ty si tá a singel, ktorým ohlásili vydanie albumu – Keď som s ňou. Celkovo je postavená na výrazných melódiách a zaujímavým spôsobom sa vracia ku gladiatorskej albumovej prvotine naspievanej v slovenčine. Ešte koncom minulého tisícročia vyšiel album Viem, kde Boh spí, ktorý je považovaný za najpopovejší v doterajšej diskografii kapely. Bola na nej aj skladba Nebeská linka, ktorá vďaka svojmu klipu bola vtedy považovaná za neoficiálnu vianočnú gladiatorovskú skladbu.

Na tú ozajstnú „plnokrvnú“ vianočnú skladbu si Gladiator počkal až do tohto roku. Vznikla v spolupráci s RTVS, vďaka čomu bol k dispozícii aj Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Detský a dievčenský spevácky zbor. To dodalo skladbe Čas vianočný výnimočnú sviatočnú atmosféru.

CD Gladiator - Deň, čo mal dávno prísť
CD Gladiator, Deň čo mal dávno prísť CD Gladiator - Deň, čo mal dávno prísť

„Vždy sme si pred Vianocami spomenuli, že by sme chceli mať našu vianočnú skladbu a vždy sme si na ňu spomenuli neskoro. Na tejto pracujeme od minulého roka a tešíme sa, že sme to tentokrát stihli. Obdobie Vianoc máme všetci veľmi radi, páči sa nám krásna vianočná nálada a presne takú sme vložili aj do piesne ‚Čas vianočný‘,“ hovorí o novinke spevák Miko Hladký. Orchestrálnu a zborovú úpravu skladby pripravil dirigent Anton Popovič. Neplánovanie vznikli dve verzie skladby a obe tvoria záver nového albumu.

Album Deň, čo mal dávno prísť obsahuje skladby Georgia Babulica a Mika Hladkého. Textami prispeli aj Vlado Krausz a Milan Hodál. Skupina Gladiator sa rozhodla tento album vydať na Štedrý deň, čo so sebou prináša niekoľko zaujímavostí. Aby ich najvernejší fanúšikovia nemuseli merať cestu do obchodu práve v tento veľký sviatok, fyzicky ho môžu mať doma už v druhej polovici decembra a 24. decembra sa album objaví v ponuke digitálnych streamovacích služieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Gladiátor