Slovenský supertalent ohromil celý svet. Pozrite sa, ako hrá na basgitare

Áron Hodek má osem rokov, od šiestich hrá na basgitare, hoci mu bola spočiatku veľká a nedočiahol na struny. Príspevky malého hudobníka z Komárna sleduje na jeho kanáli už neuveriteľných 200-tisíc užívateľov z celého sveta! Včera si s chuťou zahral na One Day Jazz Festivale, kam ho pozval džezmen a riaditeľ festivalu Martin Valihora. Pozrite si vo videu TV Pravda Árona Hodeka v akcii.

13.11.2019 10:47
debata (9)

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda, ako hrá na basgitare Áron Hodek, čo na to hovorí samotný slovenský supertalent a čo o ňom hovorí odborník.

Video

„Je to neuveriteľné, ako hrá, aké má vo svojom veku hudobné myslenie,“ vyhlásil o svojom mladom kolegovi basgitarista Thaddaeus Tribbett zo zoskupenia Chris Dave & The Drumhedz, ktorý si s ním pred koncertom zadžemoval v šatni. Áron však na otázku, či je už muzikantom, alebo by sa ním iba chcel stať, skromne odpovedá: „Iba by som chcel byť muzikantom, aby som vedel hrať.“

Áron si pritom zahral už s veľkými hviezdami svetových pódií ako Doobie Powell či Richard Bona. Čo sa od známych hudobníkov naučil? „Veľa vecí. Techniku, aj nové skladby,“ vysvetľuje mladý hudobník.

K hudbe ho priviedol starší brat, bubeník David Hodek, Áronovi však učarovala gitara. „Mám rád džez, páči sa mi Jaco Pastorius, známy basista a ja som sa narodil v ten istý deň ako on!“ hovorí s nádejou chlapec, ktorého považujú za mimoriadny talent. Jeho fanúšikom sa stal aj producent Timbaland, ktorý spolupracuje s hviezdami ako Justin Timberlake, Nelly Furtado či Missy Elliott.

„Áron Hodek je výnimočný talent, a nie je to len môj názor“, hovorí Martin Valihora, uznávaný hudobník a riaditeľ festivalu. Áronovi veľmi pomáha jeho starší brat David Hodek, tiež veľmi talentovaný bubeník na svetovej úrovni.

„Áron si hrá doma v obývačke, kopíruje svetovú hudbu a je neuveriteľné, akú dostáva pozornosť, aj od svetových hviezd. Asi je v ňom naozaj niečo čarovné, istý skrytý majster, ktorý sa v ňom snaží vyrásť. Je vzácne, že máme na Slovensku taký zjav. Dúfam, že sa mu bude dariť a je našou psou povinnosťou pomôcť mu v tom,“ zdôrazňuje Valihora.

Áron Hodek je už teraz súčasťou scény One Day Jazz Festivalu, minulý rok hral s Richardom Bonom, teraz si zahrá s Chrisom Davom a potrebuje ďalších podporovateľov, ktorí mu pomôžu, aby mohol napredovať, vzdelávať sa, vytvárať si väzby.

„Spájame domácich a svetových hudobníkov na jednom pódiu, a tak vytvárame vždy niečo unikátne. Je to dôležité aj pre našu hudobnú scénu a jej začlenenie sa do svetovej scény,“ dodáva riaditeľ festivalu Martin Valihora.

Jesenná edícia hudobného festivalu One Day Jazz Festival sa začala včera v Bratislave a prináša sedem koncertov v piatich mestách. Okrem Bratislavy zavíta aj do Košíc, Prievidze, Banskej Štiavnice a do Žiliny. Na úvodnom koncerte v Ateliéri Babylon v Bratislave vystúpili Valihora Poject, Áron Hodek & Friends a Chris Dave & Drumhedz. Na Slovensko v nasledujúcich dňoch zavítajú aj ďalší známi hudobníci, ako švédsky klavirista Jacob Karlzon, izraelský klavirista Shai Maestro, britský basgitarista Tony Grey, francúzsky klavirista Romain Collin či maďarský trubkár Kornél Fekete-Kovács.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #talent #basgitarista #Áron Hodek