Kráľ valčíka, André Rieu, sa vracia do Bratislavy

Umelec známy ako Kráľ valčíka so svojím 60-členným Orchestrom Johanna Straussa 10. júna 2020 vystúpi v Bratislave.

14.11.2019 05:00
Andre Rieu Foto:
Huslista Andre Rieu.
debata

Slovenskému publiku sa v rámci svojho svetového turné predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstupenky na koncert sa dostanú do predaja 15. novembra.

„Môj orchester a ja sme takí nadšení, že sa konečne vraciame do Bratislavy! Hudba, a hlavne valčík, sú veľmi dôležitou súčasťou môjho života. Ak sa kúsok hudby dotýka môjho srdca, dotkne sa aj toho vášho. Táto nádherná hudba mi umožňuje priniesť radosť do života a humor do sveta. Veľmi sa teším, že strávim prekrásne večery spoločne s našimi milovanými slovenskými fanúšikmi a dúfam, že všetci budete opäť tancovať v uličkách," vyjadril sa Rieu.

Rieu svojich fanúšikov po celom svete okrem koncertov poteší aj novým DVD Happy Days, ktoré vyjde 22. novembra 2019. Album s DVD vznikli pri príležitosti jeho 70. narodenín, ktoré oslávil 1. októbra. Novinka, ktorá predstavuje romantickú a šťastnú oslavu lásky v živom prevedení, obsahuje 16 skladieb.

André Léon Marie Nicolas Rieu sa začiatkom 90. rokov začal špecializovať na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu. Ročne jeho koncerty po celom svete navštívi viac ako 600-tisíc ľudí. Virtuóz doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD a získal viac než 500 platinových a 170 zlatých platní. Hudobník je známy aj tým, že počas vystúpení hrá na vzácne husle Stradivari z roku 1667.

debata chyba
Viac na túto tému: #valčík #André Rieu