Tereza Mašková spieva v novej fantasy rozprávke

Nová česká rozprávka sa volá Princezna zakletá v čase a skladba sa volá Tam za řekou. S Terezou ju naspievali aj herci vrátane predstaviteľov princa a princeznej, Marek Lambora a Natália Germáni.

17.09.2020 16:00
debata
Vypočujete si titulnú pieseň a pozrite zábery z novej českej rozprávky.

„Bola to skvelá spolupráca a spoznala som partiu úžasných ľudí. Pesnička k filmu je pre mňa niečo nového. Rovnako ako rozprávka, ktorá sa mi veľmi páči. Tiež je vo svojom poňatí a fantasy zameraním na našej filmovej scéne nová. Verím, že sa bude divákom páčiť a prinesie radosť. Najmä v dnešnej dobe, poznamenanej celosvetovou situáciou naháňajúcou strach a obavy“, hovorí Tereza Mašková. „Ako dieťa som snívala o tom, zahrať si v rozprávke. Teraz sa mi to svojim spôsobom splnilo,“ dodáva.

Pieseň k rozprávke Princezná zakliata v čase sa... Foto: warnermusic
Tam za rekou Pieseň k rozprávke Princezná zakliata v čase sa volá Tam za řekou a s Terezou Maškovou ju naspievali aj herci vrátane predstaviteľov princa a princeznej, Marek Lambora a Natália Germáni.

Hudbu aj text napísal autor filmovej hudby k rozprávke Lukáš Daniel Pařík: „Spoluprácu s Terkou Maškovou som si dosť vysníval, je to famózna speváčka s jedinečným cítením. A rovnako ako celý film i přístup k titulnej piesni mi pripadá dosť originálny. Má totiž dve verzie: jednu s temným filmovým orchestrom, ktorá zaznie priamo vo filme, kde ju spieva Eliška Křenková ako alchymistka Amélia, a potom túto verziu s Terkou, Marekom, Natálkou a ostatnými hercami. Z výsledku mám vážne radost.“

Nová česká fantasy rozprávka režiséra Petra Kubíka Princezna zakletá v čase sa do českých kín dostáva 17. septembra, presne pol roka po prvej plánovanej premiére v marci, zrušenej Covidom. Hrajú v nej okrem iného Marek Lambora, Natálie Germáni, Eliška Křenkova, Jana Révai, Roman Zach, Veronika Freimanová, Simona Zmrzlá, Martin Dejdar a Martin Písařík.

„Chceli sme natočiť rozprávku, ktorá sa bude opierať o staré tradičné české rozprávky, ale zároveň bude v niečom iná, originálna. Preto v „Princeznej zakliatej v čase“ diváci uvidia i prvky, ktoré poznáme skôr zo zahraničných fantasy príbehov. Samorejme, nechýbajú ani vtipné scény, avšak prioritou pre nás zostal kvalitný a napínavý príbeh,“ hovorí režisér a spoluautor scenára Petr Kubík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tereza Mašková