Prvé múzeum techna v Nemecku čoskoro otvoria vo Frankfurte

Vo Frankfurte nad Mohanom by sa malo v druhom štvrťroku tohto roku otvoriť prvé múzeum elektronickej hudby v Nemecku. Pre pandémiu už jeho otvorenie odložili.

06.01.2021 12:00
MOMEM-Frankfurt Foto:
Prvé múzeum techna v Nemecku otvoria čoskoro, záležať to však bude na vývoji pandémie.
debata

Dúfa v to šéf projektu Alex Azary. Záležať to bude na vývoji koronavírusovej krí­zy.

“Momentálne máme na zreteli koniec mája alebo začiatok júna. Či svoj zámer budeme schopní naplniť, ukáže vývoj pandemickej situácie v nasledujúcich týždňoch," povedal Azary, ktorý je predsedom spolku Friends of Momem. Momem je skratka anglického názvu Múzea modernej elektronickej hudby (Museum Of Modern Electronic Music).

„Termín stojí a padá na vývoji koronavírusovej situáce. My sme pripravení spustiť to,“ ozrejmil Azary. Momem má vzniknúť na medziposchodí historickej budovy Hauptwache, ktorá momentálne slúži ako kaviareň. Prestavba je už podľa Azaryho dohodnutá.

Podľa pôvodného zámeru sa múzeum elektronickej hudby malo otvoriť už v roku 2019, ale termín bol posunutý kvôli sporom o financovanie aj kvôli spomínanej pandémii.

Frankfurt nad Mohanom je považovaný za jedno z rodísk elektronickej hudby v Nemecku. Nové múzeum má tak pripomenúť aj dôležitú súčasť dejín domovského mesta, jeho slávnych klubov ako Dorian Gray, Omen alebo U60311.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Frankfurt nad Mohanom