Bystrík predstavuje novinku Hej, dievča

„Hej, dievča“, spieva v novej skladbe spevák a skladateľ Bystrík. V čiernobielom klipe k novinke sa Bystrík po prvýkrát predstavil v úlohe tanečníka. Choreografiu nacvičoval spolu s Adrianou Liptákovou, Romanom Majerom a Simonou Ivanovičovou celý mesiac. Vypočujte si romantickú pieseň a pozrite klip, do ktorého si Bystrík pozval svoju manželku Mišku.

26.01.2021 11:05
debata (1)
Pozrite si nový klip Hej, dievča

Bystrík dozrel. Dokazuje to v novej skladbe „Hej dievča“, ku ktorej napísal hudbu aj text. Vokály do piesne naspieval Robo Papp a Barbora Hazuchová.

„Pesničku som zložil pre nášho gitaristu a jeho manželku ako svadobný tanec. Potom sme nahrali u mňa v štúdiu demo verziu, ktorú sme dokončili do finálnej podoby s našim producentom Vladimírom „Randy“ Gnepom v jeho prešovskom štúdiu basem3nt,“ vysvetľuje Bystrík.

Výrobu nového klipu si zobralo na starosť R2 studio. Za kamerou stáli Róbert Chovanec a Martin Čech a svetelný design urobil Peter Blanář. O réžiu sa postaral Roman Maturkanič.

„Chcel som jednoduchý klip. Takže sme hľadali priestor, kde bude čierne pozadie. Nakoniec sme vybrali kultúrny dom v Špačinciach. Scenár sme dali dokopy spoločne, keďže ja som už mal nejakú predstavu. Vždy som túžil mať aspoň jeden videoklip čiernobiely. Veľmi sa mi to páči, čiernobiele klipy majú svoju atmosféru,“ tvrdí sympatický Trnavčan.

Spevák a skladateľ Bystrík. Foto: Andrej Šiška, Street Production
Bystrik01 Spevák a skladateľ Bystrík.

Nakrúcanie trvalo celý deň a pre Bystríka bolo náročné. Po prvýkrát sa totiž predstavil v úlohe tanečníka.

Pri natáčaní klipu. Foto: Andrej Šiška, Street Production
making10 Pri natáčaní klipu.

„Keď sme sa s režisérom bavili, že by bolo fajn možno ukázať aj inú polohu v klipe, napadla nám tanečná vsuvka. Zobral som to ako výzvu a začal na tom pracovať. Vedel som, že to v rámci tanca nedám sám, tak som oslovil kamarátov, tanečníkov, aby mi pomohli. Adriana Liptáková z tanečného štúdia Alegria v Trnave prizvala na choreografiu Romana Majera a Simonu Ivanovičovú. Mesiac sme pilovali choreografiu a bola to super skúsenosť, veľmi ma to bavilo. Hodiny tanca mi aj chýbajú,“ smeje sa spevák a teraz už aj tanečník Bystrík.

Sympatický spevák a skladateľ si do klipu pozval aj svoju manželku. „Miška bola po prvýkrát na nakrúcaní môjho videoklipu a po prvýkrát bola aj jeho aktérkou. Vlastne iba jej ruky. Bolo veľmi príjemné mať ju pri sebe,“ vyznal sa Bystrík.

Novinku Hej dievča nájdu fanúšikovia na albume s rovnakým názvom, ktorý Bystrík vydal na jeseň minulého roka. Rôznorodý album obsahuje nové skladby, ale aj staršie pesničky a single ako Prajem si, Nech to trvá alebo duet s Robom Pappom.

Pri nácviku tanečnej vsuvky. Foto: Andrej Šiška, Street Production
Bystrik05 Pri nácviku tanečnej vsuvky.
Spevák a skladateľ teraz pripravuje ďalší singel s názvom Nad horou. Okrem toho spolu s kapelou Bystrík banda chystá druhý album s ľudovými piesňami. A už sa nevie dočkať, keď sa situácia stabilizuje a bude môcť koncertovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hudobná novinka