Hlavnú cenu American Music Awards si odniesla kórejská popová skupina BTS

Juhokórejská chlapčenská skupina BTS získala pri nedeľnom odovzdávaní cien American Music Awards (AMA) hlavnú cenu pre umelca roka.

22.11.2021 12:17
Taylor Swift Foto:
Taylor Swift drží rekord získaných cien AMA.
debata

Ocenená bola ešte v ďalších dvoch kategóriách – za najobľúbenejšiu popovú pieseň (Butter) a ako najobľúbenejšia popová kapela.

Skupina BTS v súboji porazila ďalších nominovaných – Arianu Grande, rappera Drakea, Oliviu Rodrigovú, Taylor Swiftovú a kanadského speváka vystupujúceho pod pseudonymom The Weeknd.

Najviac nominácií – sedem – mala speváčka Rodrigová so svojím albumom Sour, vo víťazstvo dokázala ale nakoniec premeniť len jedinú, keď bola vyhlásená najobľúbenejšou novou interpretkou.

Najpopulárnejším albumom sa nakoniec stalo Evermore Taylor Swiftovej, ktorá si odniesla aj cenu za najobľúbenejšiu popovú speváčku. Cien AMA nazbierala už 34, čo je pre jedného umelca rekord.

Najobľúbenejším popovým spevákom sa stal Ed Sheeran.

O nomináciách na American Music Awards rozhoduje počet predaných albumov. Víťaza potom na rozdiel od hudobných cien Grammy, ktoré sú odovzdávané na základe hlasov členov americkej hudobnej akadémie, volia hudobní fanúšikovia na internete.

Slávnostný večer sa konal naživo v Los Angeles, viacero vystúpení ale bolo vzhľadom k pretrvávajúcej koronavírusovej kríze predtočených.

debata chyba
Viac na túto tému: #American Music Awards #BTS