Katarína Koščová na novej piesni pracovala s Michalom Horáčkom

Speváčka Katarína Koščová v spolupráci s českým textárom Michalom Horáčkom vydáva letný singel s názvom Přes most bez punčoch. Skladba vznikla pre Horáčkov nový projekt Český kalendář, ktorý je spojením piesní, básní a divadla a ich spoločným motívom sú villonské balady napísané týmto známym textárom.

28.06.2012 05:00
Katarína Koščová Foto:
Speváčka Katarína Koščová.
debata

Koščová so svojím klaviristom Danom Špinerom zhudobnila niekoľko Horáčkových textov, z ktorých si vybral dva – Přes most bez punčoch a Štědrý večer. „Je pre mňa nesmierne motivačné pracovať s niekým, ako je Michal Horáček. Pre mňa je jedným z najlepších textárov dnešnej doby. A som rada, že práve jeho text ma inšpiroval k vzniku naozaj veselej rytmickej pesničky, keďže v mojej tvorbe sa objavujú prevažne melancholické motívy,“ vysvetlila Koščová. Pesnička Přes most bez punčoch si svoje miesto v projekte Český kalendář našla v mesiaci apríl. "Ale myslím si, že sa absolútne hodí aj na letné obdobie. Je v nej veľa slnka a je tak príjemne hravá,“ dodala speváčka.

Katarína Koščová v roku 2005 zvíťazila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má tri albumy: Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006) a Nebotrasenie (2009). Posledný menovaný bol pre ňu prelomový – prvýkrát sa prejavila nielen ako autorka hudby i textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolu so sestrou Veronikou a jej manželom Martinom Husovským vydali nahrávku Uspávanky (2009).

debata chyba