Janais predstavuje pieseň Čo zostalo v nás, je avízom na nový album

Janais predstavuje novú skladbu s názvom Čo zostalo v nás. Je avízom na nový, v poradí piaty štúdiový album speváčky, ktorý vydá v novembri. Ku skladbe už nakrútili aj lyric video. TASR informoval manažér Peter Kothaj.

25.10.2022 11:00
Janais 4 Foto:
Speváčka Janais.
debata

„Pieseň Čo zostalo z nás je spomienkou na vzťah, ktorý skončil, takže vo svojej podstate ide o predlohu k smutnej balade. No necítila som to tak. Skúsila som preto skombinovať melancholický text s veselšou hudbou a takto mi to zafungovalo,“ zamýšľa sa v súvislosti s vydaním novej pesničky speváčka Janais a dodáva:

„Práve rýchlejšia rytmika pri vážnejšom texte nie je vo všeobecnosti žiadnou novinkou. Skladby s týmto nádychom sú pre mňa úplne prirodzené. Texty do pomalších piesní sa mi píšu určite ľahšie, no keďže rada počúvam melancholický pop, skúšam ho pretaviť aj do vlastnej tvorby.“

Janais - Čo zostalo v nás

Skladbu spoluprodukovali Randy Gnepa a speváčkin manžel a gitarista Peter Kothaj. K skladbe vzniklo i lyric video. Jeho podstatu už vysvetľuje Janais: "Na spoluprácu sme oslovili tím z českého Zlína. Prišli s nápadom bytu, kde po rozchode chýba jeden z páru a prepojili to s exteriérovými zábermi z Prahy. Všetko je natočené s retro kamerou. Ide vlastne o vývoj prežívania rozchodu, od smútku, cez hnev až po zmierenie sa s myšlienkou, že ďalej kráča už každý sám.

Novinka Čo zostalo z nás je ochutnávkou z nového albumu, ktorý vyjde už o pár dní. Speváčka vsadila na žánrovú pestrosť, album je zbierkou singlov z posledných troch rokov, ale ponúkne aj jej autorské piesne.

„Možno netradične, no zaradili sme naň aj verzie rusínskych a ukrajinských piesní, ktoré som predstavila publiku v uplynulých dvoch rokoch. V novembri mi vychádza piaty album a v decembri sa teším na vianočné koncerty po Slovensku. Konečne sa život po pandémii dostáva do normálu a som za to úprimne vďačná,“ doplnila Janais.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba #Janais