Rammstein sa kvôli obvineniam frontmana Lindemanna obrátili na advokátov

Nemecká metalová kapela Rammstein sa kvôli čiastočne anonymným obvineniam frontmana Tilla Lindemanna z nevhodného správania sa voči ženám obrátila na advokátsku kanceláriu. Informovala o tom dnes agentúra DPA. Cieľom je objasniť situáciu okolo šesťdesiatročného speváka. Ide napríklad o tvrdenie, že dotyčným fanúšičkám boli bez ich vedomia podávané drogy.

07.06.2023 11:33
Rammstein Foto:
Till Lindemann z kapely Rammstein.
debata

Podľa informácí DPA sa medzinárodne úspešná skupina obrátila na právnikov po začatí aktuálneho turné vo Vilniuse (Litva). Niekoľko žien totiž v uplynulých dňoch Lindemanna obvinilo z nevhodného konania.

Vybraných mladých žien sa údajne počas koncertov pýtali, či by nechceli ísť na večierok po koncerte. Niektoré ženy pritom tvrdili, že na týchto „aftershow parties“ došlo i na sexuálne konanie.

till lindemann Čítajte viac Koncert Rammstein sa blíži. Zatienia skupinu obvinenia zo sexuálnych útokov?

Skupina Rammstein vo svojom víkendovom vyhlásení uviedla, že obvinenia ju veľmi zasiahli a berie ich nanajvýš vážne. „Našim fanúšikom hovoríme: Je pre nás dôležité, aby ste sa na našich show cítili dobre a bezpečne – pred pódiom i za ním,“ uviedla šesťčlenná formácia. Vyzvala, aby fanúšikovia vopred neodsudzovali ani obviňujúce ženy, ani obviňovaného.

Till Lindemann Čítajte viac Kapela Rammstein žiada, aby ju neodsudzovali

Od stredy má kapela Rammstein na programe hneď štyri koncerty v Mnichove. Ohlásené už pritom boli niektoré zmeny. Nebude na nich takzvaný nultý rad a nebudú sa konať žiadne večierky po koncertoch.

Rammstein Čítajte viac Skupina Rammstein čelí po koncerte v Litve obvineniam zo sexuálneho napadnutia
debata chyba
Viac na túto tému: #Rammstein