Boh Vajec a Ted Brasko vydávajú päť hudobných rozprávok. Zahrali aj na spaľovací motor

Richard Grimm, známy pod umeleckým menom Boh Vajec a berlínsky umelec Ted Brasko, vlastným menom Mathias Baresel, spojili talent aj sily a vydali prvé spoločné EP s názvom Fairy Tales From Outer Space.

17.08.2023 12:00
boh vajec Foto:
Obal EP vygenerovala umelá inteligencia.
debata

V ich spoločnej tvorbe sa odohrávajú príbehy obývané fiktívnymi bytosťami, sú plné hier, tajomstiev, lásky a mystiky, pričom každá skladba vytvára jedinečný zvukový svet. Nechýba ani príjemné prekvapenie v podobe vážnej hudby – skladba so sláčikovým kvartetom s názvom “Unbehagen”, s vokálom v nemeckom jazyku.

Jedným zo zaujímavých aspektov tohto projektu je variabilita hudobných prvkov. Každá kompozícia využíva inštrumentálny podklad úplne odlišný od predchádzajúcej. Napríklad, v jednej sa hudba vytvára iba pomocou zvukov zachytených z prostredia motoristického novinára, v ďalšej dominuje už spomínané sláčikové kvarteto, v skladbe “HERO” zase prichádzajú tvorcovia s paródiou na 8-bitovú hudbu a podobne.

„Inštrumentálna časť kompozície je vyskladaná zo zvukov získaných zo snímania áut a celkového zvukového prostredia motoristického novinára a je rozdelená do troch vrstiev,“ približuje tvorbu skladby Car Ride to Hell Richard Grimm. "Rozprávač Mathias, ktorý sa pripojil po skomponovaní inštrumentálnej časti dal celému dielu jasnú tvár. Skladba je založená na fiktívnom príbehu o dvoch milencoch, ktorí sa vyberú na cestu do pekla,” doplnil skladateľ.

boh vajec Čítajte viac Je vážna hudba naozaj vážna? Odpoveďou môže byť skladba ŽiviJó

Hudobníci Boh Vajec a Ted Brasko plánujú spoluprácu aj v budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #boh vajec god and eve #Richard Grimm