Kapela Hviezda má klip ako zo starého mobilu

Bratislavská kapela Hviezda zverejnila videoklip k svojmu aktuálnemu singlu. Video pripomína legendárnu hru, ktorá je prekvapujúco priliehavou metaforou na text ich piesne „Kam mám prísť?“. Singel, ktorý už zopár týždňov rotuje Rádio FM, tak teraz dostal aj vizuálnu podobu.

18.08.2023 10:00
kapela Hviezda OP Full HD Foto:
Kapela Hviezda
debata

Monochromatická animovaná karaoke dráma o hadovi, ktorý sa ženie za hviezdou, pretože „sa nevie zastaviť a nechce s tým prestať“ sa dá pozerať znova a znova. „Je to pomerne vážny text, preto sme hľadali nejakú formu, ktorá to celé odľahčí a vyváži,“ hovorí Tomáš Ďurovka, frontman a autor všetkých textov Hviezdy.

Klip k piesni Kam mám prísť? je ako ako zo starého mobilu.

„Napokon, v niečom sme ako tie nezničiteľné fínske telefóny: nie sme síce už najmladší, ale stačí nás poriadne dobiť a vydržíme fungovať celé týždne,“ žartuje gitarista a zakladajúci člen Hviezdy, Peter Hajdin. Nápad spracovať video práve takto skrsol v hlave basgitaristu a hlavného autora hudby pesničiek, Petra Prekopa. „Všetci v kapele sme nadšene súhlasili. To sme ešte netušili, aká piplačka bude vyrobiť to. Peťo medzitým odišiel na dovolenku, a ja som si to po večeroch po práci odklikal. Našťastie ma chodili podporiť Tomáš s Adamom,“ dodáva so smiechom cez slzy Hajdin.

František Griglák Čítajte viac V skupinách Prúdy, Collegium Musicum aj Fermáta znela gitara Františka Grigláka

“Kam mám prísť?” je prvým singlom z pripravovaného štvrtého albumu bratislavskej kapely, ktorá nedávno obmenila zostavu. Na post druhého gitaristu prišiel Peter Bálik (ex Živé Kvety, Štefánikove deti) a za bicie si sadol Adam Jánoš (ex. Queer Jane, Brajgel). Personálna obmena nakopla tvorivý proces a tak Hviezda „vypľula“ v krátkom čase niekoľko pesničiek. Tie postupne zaznamenáva v štúdiu Lososound u Erika Horáka a spomína aj plány vydať ďalší album.

zive kvety 2018 Čítajte viac Živé kvety po roku vydávajú nový album

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobná novinka #kapela hviezda