Posledná rozlúčka s Vašom Patejdlom bude 30. augusta v Prahe

Posledná rozlúčka s hudobníkom, skladateľom a spevákom Vašom Patejdlom sa uskutoční v stredu 30. augusta od 14.00 h v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove. Informuje o tom na sociálnej sieti manželka zosnulého umelca Miluše Patejdlová.

22.08.2023 17:00
SR kultúra hudba Elán koncerty TK BAX Foto: ,
Vašo Patejdl na zábere z apríla 2017 v Bratislave.
debata

„Vašo si nesmierne vážil svojich priateľov, ale aj fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s ním tak budú mať jeho najbližší a kolegovia, ako i široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora,“ píše Patejdlová.

Vo vyhlásení tiež uvádza na pravú mieru nepravdy a špekulácie, ktoré sa objavili v médiách po úmrtím Patejdla. „Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým úplne skryto, veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia ‚slinivky brušnej‘,“ vysvetľuje manželka hudobníka.

Vaso Patejdl klavesy Čítajte viac Zomrel hudobník a spevák Vašo Patejdl, mal 68 rokov. Elán: V srdci zostala bolesť a prázdno

„Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní pred tým, než nastal onen osudný deň. Najprv o svojej chorobe vedel len sám Vašo a ja, následne potom jeho traja synovia,“ dodala.

Vašo Patejdl zomrel v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta. „Odišiel obklopený svojimi najbližšími,“ píše Patejdlová vo vyhlásení. Poďakovala v ňom všetkým za podporu v ťažkých chvíľach po odchode svojho milovaného manžela a otca troch synov. „Vážime si všetkých, ktorí si v týchto dňoch spomínajú nielen na neho samotného, ale tiež na to, čo krásne za sebou zanechal, a navždy tak zostane v našich srdciach,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #úmrtie #Vašo Patejdl #Elán #posledná rozlúčka