Huslistka Mathia v debutovom videoklipe spája hudobné svety Beethovena a Michaela Jacksona

Známa slovenská huslistka Mathia, vlastným menom Martina Výbohová, debutuje prekvapivým spojením hudobných štýlov klasiky a pop-rocku v skladbe Beethoven’s Thriller.

24.08.2023 14:00
Mathia Foto:
Huslistka Mathia.
debata

Samotný názov skladby naznačuje, že ide o spojenie, tzv. „mash-up“ dvoch hudobných svetov, Osudovej symfónie od Ludvig van Beethovena a svetoznámeho Thriller-u od Michaela Jacksona.

„Nápad Beethoven's Thri­ller vznikol už v roku 2021 ako finálová skladba do jednej známej televíznej súťaže. S producentom Eugenom Botošom ml. sme premýšľali nad najlepším spojením starého a nového sveta a tým vytvorili úplne nový námet, ktorý osloví čo najširšie publikum. Zároveň sme hľadali klasické dielo, ktoré je dostatočne známe a hodnotné pre náš spoločný projekt,“ dodáva Mathia.

Martina debutuje nielen pilotnou skladbou, ale aj novým umeleckým menom Mathia a zároveň svojim prvým profesionálnym videoklipom. „S natáčaním videoklipov som doteraz nemala žiadnu skúsenosť, no musím povedať, že som si to veľmi užila hlavne kvôli uvoľnenej atmosfére, ktorú vytváral režisér a kameraman Michael Sharmant so svojím tímom a skvelí tanečníci z Phantoms Crew.

Osloviť na spoluprácu práve tanečníkov ma podnietili najmä pasáže Michaela Jacksona, ktoré sa prirodzene spájajú s pohybom a tancom. A okrem iného zakladateľ skupiny Phantoms Crew, je môj dobrý kamarát a predovšetkým svetovo uznávaný tanečník, Noro Grofčík.“ spomína huslistka.

Videoklip sa nakrúcal v nezrekonštru­ovaných častiach Kaštieľa v Galante, ktorého priestory vytvorili dokonalé podmienky pre skvelé, niekedy až strašidelné zábery. Režisér Michael Sharmant dodal klipu príbeh, dejovú líniu, ktorá vo svojom výsledku ašpiruje na krátky film.

Ako huslistka v klasickom štýle má Martina na konte niekoľko medzinárodných ocenení. Debutová skladba Beethoven’s Thri­ller však naznačuje Mathiino smerovanie do budúcna. Spájať hudobné štýly plánuje aj v ďalších skladbách a môžeme sa na ne tešiť už čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba #Mathia #huslistka