Fandí Britney Spears a zložil cover jej hitu. Ako sa vám páči Rastyho Crazy?

Pre Rastislava „Rastyho“ Struhára bude rok 2023 určite jedným z najdôležitejších kariérnych míľnikov. Rozhodol sa totiž vrátiť k tomu, čo má najradšej, a naplno sa tak koncentrovať na hudobnú tvorbu. Neostalo iba pri slovách a Rasty, ako umelca prezývajú jeho kamaráti a najbližšia rodina, predstavuje chytľavú novinku Crazy.

25.08.2023 14:00
Rasty Foto:
Rastislav "Rasty" Struhár štartuje kariéru speváka cover verziami obľúbených skladieb.
debata

Zamatovo sfarbený hlas, sa môže stať jeho poznávacím znamením a v spojení so spevákovou charizmou mu podľa všetkého otvorí cestu k množstvu zaujímavých hudobných príležitostí. Tento talentovaný mladík sa narodil v Bojniciach a rozhodne má čím zaujať.

Netají, že ako to býva v prípade mnohých hudobníkov zvykom, aj on má k spevu a muzike blízko už od detstva. Kým ako malý chlapec prejavoval záujem o hudbu spievaním na oslavách alebo návštevách pred rodinnými príslušníkmi, v puberte už začal navštevovať základnú umeleckú školu a sústrediť sa na prvé vážnejšie spevácke prejavy. S pesničkou Kalendár bol v roku 2013 dokonca nominovaný ako nový objav na poľský festival s medzinárodným renomé – Carpathia v meste Rešov.

Rasťo Struhár si postupne hľadal umeleckú cestu, a hoci sa ako vyštudovaný grafik digitálnych médií istý čas venoval aj iným aktivitám, hudba z jeho života nikdy celkom nevymizla. Ba čo viac, našiel si spôsob, ktorý jeho speváckym víziám a ambíciám vyhovuje azda najviac. Aspoň doteraz. Sú to prerábky skladieb, ktoré možno neboli medzi poslucháčmi notoricky známe, no pre neho majú špecifický význam.

V Rastyho repertoári tak nájdete skladbu od skupiny t.A.T.u. All The Things She Said, či piesne od Agnethy Fältskog – členky legendárnej kapely ABBA. Hudobník veľmi dobre ovláda anglický jazyk, preto mu nerobí problém dokonale interpretovať svoje dávnejšie i súčasné spevácke vzory, ku ktorým patria tie najzvučnejšie mená svetovej hudobnej scény.

The Rolling Stones Čítajte viac Rolling Stones zrejme oznámili vydanie nového albumu šifrou v reklame v novinách

Práve piesne populárnych umelcov sú pre neho odrazovým mostíkom a zároveň príležitosťou zarezonovať medzi širokou škálou fanúšikov. Najnovšie si pre tento cieľ vzal na mušku umelkyňu, ktorej meno netreba nikomu predstavovať. Je ňou niekdajšia popová princezná Britney Spears. „Britney je moja srdcovka a špeciálne pieseň Crazy mám nesmierne rád. Médiá ju nikdy nehrali s takou intenzitou, ako jej iné hity a ja si myslím, že by bola škoda sa na ňu nezabaviť,“ približuje rozhodnutie siahnuť po tomto hite Rasty. K piesni natočil i videoklip, a aby sa k svojmu idolu priblížil čo najviac, pred jeho nakrúcaním intenzívne navštevoval tanečnú školu i súkromné hodiny tanca.

Rasťo patrí k začínajúcim spevákom a prezrádza, že aj najbližšie plánuje vydať cover verziu piesne, no tentoraz bude mať slovenský text.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Britney Spears #Rastislav Struhár