Sinéad O’Connorová bude pochovaná v utorok v írskom Bray po smútočnom sprievode

Írska speváčka Sinéad O'Connorová bude pochovaná v utorok v írskom pobrežnom meste Bray po smútočnom sprievode, vďaka ktorému sa s ňou bude môcť naposledy rozlúčiť aj verejnosť. Informoval o tom britský denník The Guardian. Na kopci nad mestom, ktoré bolo domovom speváčky 15 rokov, sa v nedeľu objavil veľký vyjadrujúci lásku Írska k jednej zo svojich najslávnejších rodáčok.

07.08.2023 13:45
Sinead O'Connor Foto:
Sinead O'Connor na archívnom zábere v roku 2007.
debata

Rodina speváčky, ktorá zomrela ako 56 ročná, oznámila jej úmrtie 26. júla po tom, čo bola nájdená mŕtva vo svojom londýnskom byte. O'Connorová, ktorú preslávil jej emotívny hlas, krátky zostrih vlasov a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990, sa netajila tým, že trpela psychickými problémami. Keď vlani spáchal samovraždu jej syn Shane, speváčka na twitteri napísala, že „bez neho nemá zmysel žiť“. Polícia nevyšetruje úmrtie O'Connorovej ako podozrivé.

Shinéad O´Connor

Svetoznáme írska speváčka zomrela, pripomeňte si ju na fotografiách

Fotogaléria
Sinead O'Connor na snímke zo 17. ročníka...
Sinéad O'Connor v roku 1992, keď jej hviezda...
+14Sinead O'Connor na koncerte počas udeľovania...

Speváčkina rodina oznámila, že O'Connorová bude pochovaná v utorok v Bray a že verejnosť bude mať možnosť jej vzdať naposledy úctu, keď bude pohrebný sprievod prechádzať nábrežím mesta. Nasledovať bude súkromný pohreb. „Sinéad milovala život v Bray a jeho obyvateľov,“ uviedla rodina.

Sinead O'Connor Čítajte viac Sinéad O'Connor mala pred sebou úžasné plány, hovoria jej manažéri

Na kopci nad mestom Bray južne od Dublinu bol v nedeľu odhalený obrí nápis Éire loves Sinéad (Írsko miluje Sinéad), so symbolom srdca namiesto slova „miluje“. Podľa denníka The Guardian bola inštalácia vytvorená nad nedávno objaveným nápisom Éire (Írsko), ktorý pomáhal počas 2. svetovej vojny pilotom v navigácii. Nápis, ktorý vytvorili írski kreatívci a umelci, vznikol z recyklovaného plastu a ešte v noci na dnešok bol odstránený. The Guardian pripomína, že minulý týždeň bol dublinský most Samuela Becketta cez rieku Liffey ozdobený svetelnou projekciou slov piesne Nothing Compares 2 U.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sinéad O'Connor