Košická dvojica Wawawu predstavuje videoklip k singlu AI

Do slovenských rádií mieri chytľavý letný hit, o ktorý sa postarala košická dvojica Wawawu. Producenti Martin Ferenčík a Róbert Tkáč tentokrát siahli po zahraničnej spolupráci a v spojení s nemeckým štúdiom The Dor Brothers vznikol aj pôsobivý videoklip k ich aktuálnemu štvrtému singlu s názvom AI (artificial intelligence), v preklade umelá inteligencia. TASR o tom informovala PR manažérka Kristína Polerecká.

08.08.2023 15:00
Wawawu Foto:
Záber z videoklipu k skladbe AI skupiny Wawawu.
debata

„Text piesne vyzdvihuje jedinečnosť prežívania ľudských pocitov, či už pozitívnych alebo menej pozitívnych. V skratke dar toho, že môžeme cítiť a vnímať, je výsadou nás ľudí a mali by sme si toho byť vedomí. Evolúcia a technický pokrok ide naozaj rýchlo vpred, no netreba zabúdať čím sa my ako ľudia líšime od našich výtvorov. AI je tiež o tom, že neľudská bytosť sa snaží pochopiť, čo vlastne láska je,“ vysvetľuje Róbert Tkáč.

Autorkou textu ku štvrtému singlu skupiny Wawawu je rovnako rodáčka z Košíc Denisa Gajarská, ktorú fanúšikovia poznajú zo skupiny Dennyiah. Chytľavý a dynamický track naspievala samotná Deny, ktorá svojou farbou hlasu dodala singlu tú správnu atmosféru.

Karmen Pal-Balaz Čítajte viac Jej farba hlasu spôsobuje ľuďom zimomriavky. Speváčka prezrádza v novej skladbe svoje najväčšie obavy

Formácia Wawawu je pôvodom z Košíc, v tejto zostave sa duo Róbert Tkáč a Martin Ferenčík po prvýkrát predstavilo na scéne v roku 2020, kde v spolupráci s americkou divou Lillie Nicole McCloud vydali pilotný singel I Got a Better Man. Druhý singel s názvom Your Science naspievala známa slovenská speváčka Misha. Nasledoval tretí úspešný singel s Linou Mayer Turn Back Time, ktorý si okamžite získal svoje stále miesto v rebríčkoch slovenských rádií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia