Inekafe nahrali punkovú verziu novinky Leto!

Skupina Inekafe zverejnila pôvodnú punkovú verziu skladby Leto!, ktorá je dynamickejšia a rýchlejšia. Autorom oboch verzií je líder bratislavskej kapely Vratko Rohoň, ktorý nakrútil aj videoklip. Punková verzia klipu je ladená do ružova, ale rovnako v nej hrá hlavnú úlohu vzácna Volga 21. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

09.08.2023 11:00
Inekafe Foto:
Frontman skupiny Inekafe Vratko a jeho Volga počas nakrúcania videoklipu k novinke Leto!.
debata

Skladbu Leto! nahrala skupina pred dvoma rokmi v rámci nahrávania poslednej série singlov v aktuálnej zostave Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis. Tesne pred zverejnením piesne sa Rohoň ako autor rozhodol, že aranžmán songu je príliš klasický a skladba s takýmto letným textom si zaslúži letnejšie a voľnejšie spracovanie. A tak skladbu Leto! kapela prerobila a nahrala opäť v štúdiu tento rok na jar.

„Pred dvoma rokmi sme boli v štúdiu u Mareka Rakovického a nahrávali sme tri piesne – Všetky skladby sveta, Málo a Leto! A toto leto sme zverejnili pieseň Leto! Ale prišli sme na to, že by sme ju chceli nejako ozvláštniť. Baví nás robiť v rámci poppunku rôzne aranžmány, tak sme Leto! prerobili do poppunkovejšej formy. Keďže stará verzia – čisto rýchla punkovica – už bola nahratá, tak sme sa teraz rozhodli potešiť svojich fanúšikov a dať v strede prázdnin von túto verziu,“ vysvetľuje autor piesne Rohoň.

Inekafe Čítajte viac Inekafe má novinku Leto! a do klipu obsadili veterán Volga 21

Klip k obom verziám nakrútil sám frontman kapely a do hlavnej úlohy obsadil vzácny veterán Volga 21, vyrobený v roku 1958. Volga je s kapelou Inekafe spätá od začiatku, Vratko je dokonca zberateľom týchto veteránov. Oba klipy na pieseň Leto! sa odlišujú len inou farebnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vratko Rohoň #Inekafe