Dua Lipa plagiátorka? Speváčku chcú postaviť pred súd pre jej hit Levitating

Britská popová speváčka Dua Lipa bude čeliť žalobe, že skopírovala svoj hit Levitating z roku 2021. Žalobu pripustil súd v New Yorku, píše dnes agentúra Reuters. Podľa autorov žaloby speváčka skopírovala niektoré prvky disko skladby z roku 1979. Dua Lipa rozhodnutie súdu nekomentovala.

10.08.2023 08:00
Dua Lipa Foto: ,
Dua Lipa nečelí podobným obvineniam prvýkrát.
debata
Speváčka Dua Lipa na koncerte v rámci festivalu...
Speváčka Dua Lipa na koncerte v rámci festivalu...
+8Na snímke koncert speváčky Dua Lipa na hudobnom...

Žalobu podali autori skladby Wiggle a Giggle All Night Lawrence Russell Brown a Sandy Linzer. Podľa sudkyne Katherine Polkovej Faillaovej musí dostať možnosť obhájiť svoje tvrdenia. „Súd nemôže vylúčiť, že žalobcovia naplnia vysoké požiadavky na preukázanie nápadnej podobnosti,“ uviedla sudkyňa.

Podľa advokátov dvadsaťsedemročnej speváčky je nepravdepodobné, že by umelkyňa počula skladbu z neskorých 70. rokov, keď skladala vlastnú pieseň Levitating.

Pre Dua Lipa to nie je prvýkrát, čo čelí žalobe kvôli piesni z albumu Future Nostalgia, ktorý sa držal viac ako 70 týždňov vo výbere najhranejších skladieb v USA. V júni súd v Los Angeles odmietol žalobu, podľa ktorej skopírovala inú pieseň od floridskej skupiny Artikal Sound System z roku 2017.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dua Lipa