Puding pani Elvisovej predstavujú novinku Svetová, klip vznikal v štyroch krajinách

Slovenská elektro-indie-popová skupina Puding pani Elvisovej (PPE) predstavuje skladbu s názvom Svetová. Novým singlom avizuje pripravovaný album. Videoklip podľa tvorcov vznikal v štyroch rôznych krajinách a šiestich mestách. "Vznik skladby sa viaže k internému humoru kapely a jej vnímaniu vizuálneho smogu, ktorý bol impulzom k napísaniu textu o svete reklamných produktov a nevkusu, ktorý ho sprevádza," vysvetľujú PPE.

10.08.2023 14:00
Puding pani ElvisoveJ Foto: ,
Peter Ungvölgyi a Sylvia „Slivka“ Menyhertová z kapely Puding pani Elvisovej.
debata

„Asi nie sme jediní, ktorí si všimli, koľko rôznych svetov u nás dokáže koexistovať na reklamných plochách, ako napríklad svet kobercov, svet nápojov, svet záhradných stoličiek atď., ale možno sme prví, ktorí o tom napísali pesničku. Je to smiešne a trochu tragikomické zároveň,“ povedal ku genéze piesne Peter „Pino“ Ungvölgyi (klávesy).

Videoklip vznikal opäť v réžii samotnej kapely, natočila ho na mobil. „Pôvodná predstava bola, že natočíme video, v ktorom bude hlavným motívom vizuálny smog, ale keď sme si pozreli prvú pracovnú verziu, museli sme to zavrhnúť, lebo sme sa nedokázali pozerať na to, aké je to škaredé,“ priblížil proces tvorby videoklipu ďalší člen PPE Miloš Rabatin (bicie).

„Nakoniec sme sa dohodli, že to vezmeme do svojich rúk a každý natočí svoj part na telefón práve tam, kde sa bude v tom čase nachádzať,“ vysvetľuje k videoklipu, ktorý vznikal v čase, keď bola kapela trochu rozcestovaná. Tak sa doň dostali zábery zo štyroch rôznych krajín a šiestich miest (Miláno, Graz, Karlove Vary, Praha, Bratislava a Košice). Tie dávajú názvu skladby Svetová ďalší rozmer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Puding pani Elvisovej