V britskom meste Dartford odhalili súsošie Micka Jaggera a Keitha Richardsa

V anglickom meste Dartford odhalili v stredu bronzové súsošie dvojice protagonistov rockovej skupiny The Rolling Stones.

10.08.2023 17:00
Rolling Stones Foto:
Angela, dcéra Keitha Richardsa a jeho 12-ročná vnučka Ava pózujú pri bronzovom súsoší dvojice protagonistov rockovej skupiny The Rolling Stones - Micka Jaggera a Keitha Richardsa.
debata

Podobizeň Micka Jaggera a Keitha Richardsa sa nachádza na ulici High Street. Dielo si objednala mestská rada a bolo financované z príspevku na verejné umenie, ktorý poskytla spoločnosť Bellway London's Copper­house Green Development, informuje webová stránka Kent Online.

Jagger (80) i Richards (79) sú rodákmi z tohto mesta, ktoré sa nachádza v anglickom grófstve Kent. Súsošie odhalila Richardsova 12-ročná vnučka Ava. Dielo vytvorila sochárka Amy Goodmanová.

„Ich hudba zmenila tvár populárnej hudby; títo dvaja chlapci z Dartfordu patria k najznámejším ľuďom na svete,“ vyhlásil šéf dartfordského magistrátu Jeremy Kite.

sixto rodriguez Čítajte viac Zomrel spevák Sixto Rodriguez, hrdina filmu Pátranie po Sugar Manovi

„Sme jedným z tých miest, ktoré si uvedomujú silu umenia v komunite, a už niekoľko rokov trváme na tom, aby developeri prispievali nielen na veci ako školy a zdravotníctvo, ale aj na verejné umenie,“ povedal Kite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Jagger #The Rolling Stones #Keith Richards