Štyri krásne hlasy, 4 Tenori vystúpia na Slovensku, mieria aj do newyorskej Carnegie Hall

Ak ste ešte na vlastné oči a uši nezažili koncert štyroch jedinečných tenorov máte príležitosť.Famózna vokálna formácia 4 Tenoři absolvuje toto leto špeciálne Hradozámecké turné po českých a slovenských nádvoriach.

26.07.2023 08:00
4 Tenoři
Zoskupenie 4 Tenoři: Slovák Marian Vojtko (vpravo) a českí speváci Pavel Vítek, Michal Bragagnolo, Jan Kříž.
debata

Na Slovensku sa na špičkový hudobný zážitok v ich podaní môžete tešiť na hrade v Nitre, v Banskej Štiavnici a na hrade Beckov. Speváci Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo sú v životnej forme a slovenským fanúšikom pripravili aj prekvapenie.

4 Tenoři – Krev toulavá

Držitelia ceny Thálie, sólista opery Národného divadla v Prahe a legendy českého hudobného divadla predstavia po celom Slovensku hity zo slávnych muzikálových hitov, swingové evergreeny aj operné árie. Nenechajte si ujsť štyri fantastické hlasy, je to zážitok na celý život.

Štyria tenori zavítajú koncom augusta aj na... Foto: archív 4 Tenoři
4 Tenori open air 2 Štyria tenori zavítajú koncom augusta aj na Slovensko.

„Zaspievame to najlepšie z našich dvoch albumov, ktorá získali Zlatú a Platinovú platňu. Predstavíme filmové a muzikálové skladby, hity Karla Svobodu ako napríklad z muzikálu Dracula alebo zo seriálu Cirkus Humberto. Nebude chýbať ani náš hit Mně sílu dáš alebo operná ária Nessun Dorma. Máme dokonca pripravené prekvapenie – spomienku na Mekyho Žbirku, ktorú zaspievame v slovenčine,“ prezradila muzikálová legenda Pavel Vítek.

Zoskupenie 4tenori tvoria speváci Speváci... Foto: archív skupiny
4 TENORI osobitne Zoskupenie 4tenori tvoria speváci Speváci Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo.

4 Tenoři nedávno zverejnili nový videoklip k piesni Krev toulavá hitmakera Karla Svobodu. Song zo slávneho televízneho seriálu Cirkus Humberto s textom Karla Šípa naspieval pred 35-timi rokmi Karel Gott. K poslucháčom sa teraz pieseň vracia v novom aranžmáne a s novým klipom, ktorý nakrútil režisér Matěj Říha. Pre 4 Tenorov vybral výnimočné priestory Lobkowiczkého paláca na Pražskom hrade. A práve na hradoch vystúpia 4 Tenoři aj na ich slovenských koncertoch.

4 TENORI album Čítajte viac Českí 4 Tenori vystúpia na Slovensku

„Jarné koncerty sme si veľmi užili. V Trnave aj napriek búrke, kvôli ktorej sme museli posunúť začiatok koncertu. Skvelý bol aj koncert v Piešťanoch, kde sme boli súčasťou renomovaného hudobného festivalu. A Šamorín bol v krásnom komornom prostredí na nádvorí kláštora. Slovenské publikum je temperamentné, má veľkú energiu a vždy sa na neho tešíme,“ neskrýva radosť držiteľ ceny Thálie Marian Vojtko.

4 Tenoři - Mně sílu dáš

4 Tenoři patria k najúspešnejším českým hudobným formáciám. Aktuálne prežívajú stále väčšie úspechy, ktoré sa odzrkadľujú nielen v zlatých a platinových platniach za ich dva radové albumy, ale aj vo veľkom záujme o ich koncerty.

4 Tenoři. Foto: 4tenori.cz
4 Tenoři 4 Tenoři.

„Môžeme prezradiť, že nás vedenie newyorskej Carnegie Hall schválilo, aby sme v tejto známej sále zaspievali, a to 23. mája 2024 na samostatnom koncerte. Je to sen, o ktorom sme si ani nedovolili snívať a sme naozaj radi za túto úžasnú príležitosť. Okrem toho budeme nahrávať s Českým národným symfonickým orchestrom, ktorý v tomto roku získal Grammy. Takže máme mnoho medzinárodných plánov,“ teší sa sólista Opery Národného divadla v Prahe Michal Bragagnolo.

4 Tenoři Čítajte viac 4 Tenoři: Sme vyťažení, ale baví nás to

4 Tenoři na jednom pódiu je zážitok na celý život. Koncerty na Slovensku sa uskutočnia 29.8.na hrade v Nitre (Festival Labyrint), 30.8. v Banskej Štiavnici (Amfiteáter) a 31.8. na hrade Beckov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #4 Tenori