Hana Zagorová pre svojich fanúšikov žije naďalej. Jej tvorbu pripomenú koncerty

Napriek tomu, že je to už viac než rok, odkedy nás navždy opustila legendárna česká speváčka Hana Zagorová (†26. 8. 2022), záujem o jej tvorbu neustáva. Jej nezameniteľný hlas a charizmatická osobnosť nadchli za takmer 60 rokov na hudobnej scéne niekoľko generácií fanúšikov.

27.11.2023 15:00
Hana Zagorová Foto:
Hana Zagorová bola na scéne takmer šesť dekád.
debata

Supraphon vydal tento rok na jeseň jej prvú kolekciu vianočných piesní pod názvom Hana Zagorová Mé svátky. A 19. decembra sa uskutoční v pražskej Lucerne prvý z dvoch spomienkových koncertov oslavujúcich odkaz deväťnásobnej držiteľky Zlatého slávika. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Je zaujímavé, že napriek láske k Vianociam Hana Zagorová nikdy nevydala ucelený vianočný album. Vydavateľstvo Supraphon v spolupráci s dlhoročným spolupracovníkom Hany Zagorovej, producentom Lubošom Křížom zostavil sviatočnú kolekciu Hana Zagorová – Mé svátky, ktorá vyšla na CD i digitálne 29. septembra a obsahuje nahrávky zo všetkých dekád hudobnej kariéry Hany Zagorovej, pričom niektoré z nich vyšli na CD prvýkrát.

Hana Zagorová ako si ju pamätáme

Pozrite si obľúbenú speváčku na fotografiách.

Fotogaléria
Hana Zagorová si po Lucii Bílej udržala druhú...
Taliansky spevák Drupi s českou divou Hanou...
+11Štefan Margita a Hana Zagorová sú manželmi už...

„Vianoce s Hankou boli ako rozprávka. Nezáležalo na tom, či sme ich slávili v našom útulnom byte plnom svetielok a ozdôb alebo sme ich prežívali niekde v zahraničí kvôli mojej práci. Vždy sme si ich dokázali urobiť krásne a nezabudnuteľné. Hanka milovala Vianoce a vždy sa na ne tešila. Už v lete začínala plánovať vianočné koncerty v Lucerne, kde chcela urobiť radosť svojim priaznivcom. V priebehu rokov nahrala i množstvo vianočných pesničiek. Som rád, že vďaka albumu Mé svátky môže byť Hanka na Vianoce s nami,“ píše v booklete CD Hankin manžel, operný spevák Štefan Margita.

V týchto dňoch sa tiež začalo nahrávanie audioknihy podľa autobiografie Dřív, než to zapomenu, ktorú Hana Zagorová napísala v spolupráci s publicistkou Michaelou Zindelovou. Načítania audioknihy sa ujala herečka Vlasta Peterková, dlhoročná priateľka Hany Zagorovej. Vydanie audioknihy je naplánované na február budúceho roka, keď sa v O2 aréne uskutoční druhá koncertná pocta Hane Zagorovej (6. 2.) v produkcii Leoša Mareša.

Hotel Avion Čítajte viac Hotel, o ktorom spievala aj Hana Zagorová. Avion od slávneho architekta Fuchsa je perla funkcionalizmu v Brne

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hana Zagorová