Eminem si neželá, aby republikán Ramaswamy používal jeho hudbu v kampani

Americký raper Eminem požiadal nádejného republikánskeho prezidentského kandidáta Viveka Ramaswamyho, aby počas svojej kampane nepoužíval jeho hudbu. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

29.08.2023 14:00
Eminem, Vivek Ramaswamy Foto:
Politik Vivek Ramaswamy a raper Eminem.
debata

Americká organizácia na ochranu autorských práv (BMI) v liste z 23. augusta informovala Ramaswamyho kampaň, že už pre ňu nebude licencovať Eminemovu hudbu.

„BMI dostala oznámenie od Marshalla B. Mathersa, III., profesionálne známeho ako Eminem, v ktorom namietal proti použitiu Eminemovej tvorby v kampani Viveka Ramaswamyho a žiadal, aby BMI odstránila všetky Eminemove diela zo (vzájomnej) dohody,“ uviedla BMI v liste.

Organizátori kampane pre CNN uviedli, že vyhovejú požiadavke prestať používať Eminemovu hudbu. Ramaswamy je multimilionár a bývalý manažér v oblasti biotechnológií bez politických skúseností. Napriek tomu v niektorých prieskumoch verejnej mienky jeho podpora rastie.

Stal sa tiež stredobodom záujmu počas minulotýždňovej prvej debaty v republikánskych primárkach, keď svojich rivalov označil za „kúpených a zaplatených“.

Trump namiesto účasti na debate poskytol rozhovor bývalému moderátorovi televíznej stanice Fox News Tuckerovi Carlsonovi. Počas rozhovoru uviedol, že pred ostatnými republikánskymi kandidátmi má taký veľký náskok, že preňho nemá zmysel sa na debate zúčastňovať.

Republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta musí zvoliť členská základňa strany počas nominačného zjazdu.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #hudba #Eminem #republikáni