Berlínska prokuratúra zastavila vyšetrovanie speváka skupiny Rammstein

Berlínska prokuratúra dnes oznámila, že zastavila vyšetrovanie speváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna pre podozrenie zo sexuálnych deliktov. Podľa štátnych zástupcov sa nepodarilo zhromaždiť dôkazy, že by Lindemann mal nedobrovoľný pohlavný styk so ženami, informovali agentúry DPA a AFP.

29.08.2023 16:00
Rammstein Foto:
Till Lindemann z kapely Rammstein.
debata

Najmenej jedna žena v uplynulých mesiacoch tvrdila, že odmietla so spevákom sex a následne sa ocitla v jeho spálni bez toho, aby vedela, ako sa tam dostala.

„Vyhodnotenie dostupných dôkazov… a výsluch svedkov neumožnili určiť, že stíhaný mal pohlavné styky so ženami bez ich súhlasu,“ cituje agentúra AFP rozhodnutie berlínskej prokuratúry.

V máji jedna írska fanúšička popísala médiám svoju skúsenosť z koncertu jednej z najznámejších súčasných nemeckých skupín vo Vilniuse. Tvrdila, že odmietla ponuku sexu s Lindemannom a neskôr sa ocitla v jeho posteli bez toho, aby vedela, ako sa tam dostala. Vyjadrila podozrenie, že jej bola bez jej vedomia podaná omamná látka. Podobnú situáciu popísali aj ďalšie ženy.

Pre obvinenia na Lindemannovu adresu čelila skupina Rammstein vo viacerých krajinách protestom pred svojimi koncertmi. Kapela tiež v Nemecku zrušila svoje večierky po koncertoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #sexuálne zneužívanie #Rammstein #Till Lindemman