Lash & Grey vydali nový singel Come And Get It

Po úspešných dvoch albumoch, vystúpeniach v Carnegie Hall, na mnohých európskych pódiách, francúzskej ARTE TV, letnom turné v Taliansku, či finále celosvetovej súťaže Sarah Vaughan v USA, sa dvojica Lash & Grey opäť hlási o slovo s novým singlom, ktorý predznamenáva zvuk a vydanie ich tretieho albumu.

01.09.2023 08:00
Lash & Grey Foto:
Lash & Grey.
debata

Od vydania druhej platne ‘Blossoms Of Your World’, ktorá na českých Cenách Anděl získala ocenenie Slovenský album roka 2021, ubehnú práve v septembri dva roky. Dvojica však počas uplynulého obdobia nezostávala nečinná.

“Snažili sme sa viac energie vložiť hlavne do koncertovania a mali sme to šťastie, že sme dostali možnosť predstaviť našu hudbu na viacerých pódiách v rámci Európy, či v New Yorku. Posledné dva roky nás nabili veľmi cennými skúsenosťami, tiež sme sa trochu vrátili k jazzu, a podarilo sa nám zrealizovať pekný projekt Botanic Sessions.

V New Yorku sme si zahrali s jazzmanmi prvej línie svetovej scény na spoločnom koncerte v Carnegie a Kristína sa dostala medzi top 5 speváčok Sarah Vaughan Competition. Celú dobu sme však pripravovali nové skladby a teraz prišiel čas opäť potešiť našich fanúšikov a predstaviť im čerstvú tvorbu zase v inom šate”, hodnotí svoje posledné obdobie Kristína s Jakubom. Na novom singli Lash & Grey spolupracovali s tvárami, ktoré sme mali šancu zaregistrovať už pri predchádzajúcom albume.

“Spoluprácu s Davidom Hodekom, alebo Rolandom Kánikom už berieme ako taký správny základ pre radosť z vytvárania nového projektu, pri ktorom sa všetci pohltíme do procesu s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok, aj keby to malo celé trvať rok. Paradoxne, tento singel, ako aj predošlý ‘After War’, sme dokončili pomerne rýchlo, i keď sa jednalo o obšírnejšiu produkciu, čo sa týka obsadenia pri nahrávaní, či realizácie klipu.”

Na skladbe s nimi opäť spolupracoval americký gospelový basgitarista Bryan “B Dub” White, a legenda masteringu Vlado Meller, s ktorým sa dvojica mala možnosť osobne stretnúť na festivale Shrape, ktorý sa konal v apríli v bratislavskej Novej Cvernovke.

“Vlado prišiel na náš koncert, čo nás veľmi príjemne prekvapilo, po koncerte sme sa rozprávali a sľúbili mu, že mu určite pošleme nový ‚materiál na stôl‘. Profesionalita a roky skúseností s ktorými Vlado pracuje naozaj vnášajú do finálneho zvuku obrovskú esenciu a hĺbku akustického zvuku, s ktorým veľmi radi pracujeme a ktorý sa snažíme docieliť."

Na nahrávke a v klipe sa tiež objavujú známe tváre slovenskej scény. “Sme radi, že pri natáčaní klipu v SNG sa nám podarilo prepojiť takmer celú hudobnú alternatívnu scénu. Vlastne sme ešte ani nepočítali koľko rôznych projektov sa takto ‘prelinulo’.

Nahrávali sme so Spectrum Quartett, Majlom Štefánikom, v klipe sa tiež objavia Jureš Fallgrap, Miloš Bulík, Peter Hrnčirík, Tereza Rusiňáková, Tomáš Pálka a jedným z najväčších prekvapení bol Martin Madej, ktorého v klipe neuvidíte, lebo pomáhal držať odrazovú clonu pre kameru v samotnom finále videa. “Na klipe dvojica spolupracovala s režisérom Gregorom Valentovičom a kameramanom Oliverom Záhlavom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba