Terrible 2s vydávajú nový album, ku kapele sa pridala Eva Turnová z Plastikov

Terrible 2s založili v roku 2020 štyria členovia známej slovenskej skupiny Živé Kvety. Po debutovej nahrávke a dvojsingli teraz prichádzajú s druhým albumom “Dotýkať sa oblakov”. Autorkami nových skladieb sú opäť Lucia Piussi a Agnes Lovecká. Ku kapele sa pridala aj basgitaristka Eva Turnová z legendárnych Plastic People of the Universe. Krst albumu prebehne v septembri na koncertoch v Bratislave aj Prahe.

10.09.2023 14:00
Terrible 2s Foto:
Terrible 2s.
debata

Kompozície skladieb sú prepracovanejšie ako na debutovom albume a je z nich cítiť spoločnú energiu všetkých členov kapely. Zvuk tvorí nástrojová zostava gitary, basy, bicích, kláves a huslí. Osem pesničiek vznikalo v bratislavskom štúdiu Real Music House v spolupráci s producentmi a hudobníkmi Robertom Pospišom a Martinom Sillayom, ktorí svojím citom výrazne prispeli k celkovej autenticite nahrávky. O vizuál sa postaral dizajnér Palo Čejka.

“Vedeli sme, že chceme zaznamenať skutočný zvuk kapely, to, ako naozaj hráme. A fungovalo to zázračne. Nikto nemal „kľúče od miešačky“, všetci slúžili konkrétnej pesničke a chémia medzi nami všetkými fungovala bezchybne,” hovorí textárka, speváčka a gitaristka Lucia Piussi a dodáva, že významným impulzom a katalyzátorom pre Terrible 2s bol príchod bagitaristky Evy Turnovej.

Česká hudobníčka hrala dlhé roky v pražskej avantgardnej skupine Plastic People of the Universe. Vzájomný rešpekt a priateľstvo s členmi Terrible 2s prinieslo novú energiu. „Vždy ma bavilo sa na Evu pozerať, ale vidieť ju vedľa seba na pódiu a môcť sa oprieť o jej basu, je úplne iný level. Je ako skala, ako spieva Lucia v jednej pesničke, a ja mám pocit, že sme konečne naozajstná veľká kapela,“ teší sa skladateľka, klávesáčka a huslistka Agnes Lovecká.

Nový album Terrible 2s má názov “Dotýkať sa oblakov” a vychádza 8. septembra vo vydavateľstve Slnko Records. Jeho živé uvedenie prebehne 9.9. v Bratislave (Pink Whale) a 14.9. v Divadle Archa (Praha). Krstným otcom albumu v oboch mestách bude pražský disident a aktivista John Bok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba #Živé kvety #Terrible 2s