Encyklopédia Umenie - Vaša domáca galéria

Pablo Picasso kedysi povedal, že "umenie zmýva z duše ťažobu každodenného života". Zrelaxujte po stresujúcom a ťažkom dni pri jedinečnej encyklopédii Umenie, ktorá vám doma vytvorí vlastnú galériu so 700 umelcami významných období dejín umenia. Na viac ako 600 stranách obsahuje vyše 2500 umeleckých diel za posledných 30 000 rokov, od jaskynného umenia až po súčasnosť.

27.10.2010 11:00
debata

Umenie rozoberá kľúčové výtvarné diela veľmi dôkladne, aby uľahčili pochopenie umelcových zámerov, jeho štýlu a postupov. Unikátnu prehliadku dopĺňajú tematické galérie zasväcujúce do spôsobu, ako umelci rozličných období a geografických oblastí narábali s tým istým námetom, napríklad s krajinou, aktom či so zvieracím motívom.

Mnohé detaily umeleckých diel boli zakúpené exkluzívne pre túto publikáciu a nazrieť do nich môžete aj na stránke www.mudreknihy.sk. Kniha sa začína krátkym úvodom, v ktorom sa rozoberá spôsob, akým umelci pri uskutočňovaní svojich myšlienok narábajú s farbou, kompozíciou, svetlom a tieňom, s perspektívou a s rozličnými technikami. Grafické doplnky vysvetľujú kroky nevyhnutné na analýzu diel, čím ešte umocňujú pôžitok z každého umeleckého výtvoru.

Umenie, unikátny obrazový sprievodca Foto: Ikar
Umenie, unikátny obrazový sprievodca Umenie, unikátny obrazový sprievodca

Nechýbajú životopisné medailóny stoviek umelcov, množstvo obrázkov, doplnkových informácií a 22 kľúčových artefaktov. Od Poslednej večere Leonarda da Vinci až po Vreštiaceho pápeža od Francisa Bacona. Všetko ako na dlani: kompozícia, námet, technika.

Publikácia Umenie prináša tie najkvalitnejšie reprodukcie umeleckých diel, preto vznikla v spolupráci s Bridgeman Art Library, najrozsiahlejšou studnicou obrazového materiálu týkajúceho sa kultúrnej histórie a dejín umenia.

Zalistujte si v jedinečnej encyklopédii Umenie.

Encyklopédiu Umenie vydal Ikar.

debata chyba