Lucinda Riley: Perlová sestra

Thajsko a Austrália – to sú dve dokonalé destinácie pre letnú dovolenku. Spolu s Perlovou sestrou sa na krátku, no o to vzrušujúcejšiu chvíľku zastavíme v exotickom ázijskom letovisku a priamo odtiaľ si to nasmerujeme k protinožcom. Prebádame históriu Austrálie, spoznáme zvyky domorodcov a stretneme aj slávnu podnikateľku s perlami. A zamilujeme sa. Úprimne a hlboko.

21.07.2020 05:00
debata
CeCe D'Aplièse je adoptívne dieťa ako jej sestry a o svojich skutočných rodičoch nevie nič. Keď zomrie jej bohatý nevlastný otec, zanechá jej, podobne ako každej dcére, obálku s indíciami, čo majú urobiť, ak chcú odhaliť tajomstvo svojho pôvodu.
Lucinda Riley: Perlová sestra Foto: Tatran
Perlova_sestra_prebal.indd Lucinda Riley: Perlová sestra
Musia sa však vybrať do rôznych končín sveta, každá tam, odkiaľ ju adoptívny otec priviedol ako malé dieťa do svojho honosného sídla vo Švajčiarsku. Tam vyrastali obklopené láskou, bohatstvom a dostali exkluzívne vzdelanie. CeCe sa podľa inštrukcií vyberie do Austrálie, kde má pátrať po istej Kitty Mercerovej, ktorá kedysi žila v Broome, meste na severozápade Austrálie. Broome bol v tom čase svetové stredisko lovu perál. CeCe sa cestou na vzdialený kontinent zastaví v Thajsku, kde stretne záhadného muža Acea. Ace jej daruje zaujímavý životopis Kitty, pôvodom Škótky, ktorá prišla do Austrálie pred sto rokmi a perlovú spoločnosť a obchod s perlami priviedla k nevídanému rozkvetu. CeCe pokračuje z Thajska ďalej do Austrálie, kde sleduje stratenú stopu Kitty. V Austrálii objaví magické umenie pôvodných aborigénov, ktoré ju nasmeruje k vlastným koreňom.Lucinda Rileyová je majstrovská rozprávačka s neuveriteľným talentom a imagináciou. Jej tvorba svedčí o dôkladnej príprave a prieskume podkladov k jednotlivým dielom ságy. V tejto časti vezme čitateľa na cestu po Thajsku a Austrálii. Neuveriteľne živo a detailne opisuje scenériu aj historické pozadie krajiny protinožcov, kam situuje dobrodružstvá a životné peripetie svojich postáv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy