Vo veku 78 rokov zomrel novinár a spisovateľ Michal Havran st.

Vo veku 78 rokov zomrel v piatok po ťažkej chorobe novinár a spisovateľ Michal Havran starší. TASR o tom informovala dcéra zosnulého Ivana Kolárik Havranová.

27.10.2023 17:04
Michal Havran st. Foto:
Vo veku 78 rokov zomrel novinár a spisovateľ Michal Havran st.
debata

Michal Havran st. sa narodil 4. augusta 1945 v Rybníku nad Hronom. Vyštudoval žurnalistiku. Pracoval v denníku Smena a bol jedným zo zakladateľov denníka Sme.

„Témy, ktorým sa venoval, prezentoval aj v rozhlase a televíziách. Je autorom desiatich kníh so zahraničnou tematikou,“ priblížila pre TASR Kolárik Havranová.

V knihe Od arabskej jari po Islamský štát ako novinár arabské krajiny navštívil a podal svedectvo o tragédii sveta, ktorý platí daň za strategickú polohu a ropné bohatstvo.

Michal Havran st.:  Agent s pasom diplomata Čítajte viac Michal Havran st.: Agent s pasom diplomata

Michal Havran st. je aj autorom knihy Ruská špiónka. „Tento príbeh je síce vymyslený, no inšpirovaný viacerými udalosťami, ktoré sa skutočne stali. Kombinácia faktov a autorovej predstavivosti je účelová a slúži dramatizácii príbehu,“ píše v úvodnej poznámke svojej knihy Michal Havran st., ktorý bol dlhoročným zahraničnopoli­tickým novinárom a komentátorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Havran st.