Zmanipulované mravce rapujú! V originálnom spracovaní hry Zo života hmyzu

Legendárnu hru bratov Čapkovcov Zo života hmyzu uvedie Slovenský rozhlas v originálnom spracovaní v sobotu 30. marca o 13. hodine.. Zaznie v podaní známych hercov a s hudbou, pri ktorej dokonca v tretej časti mravce rapujú.

29.03.2024 07:00
debata
Zmanipulované mravce rapujú! V originálnom spracovaní hry Zo života hmyzu
Video
Vypočujte si ukážku v interpretácii známych hercov. / Zdroj: TV Pravda/RTVS

Tretia časť nahrávky – svet zmanipulovaných mravcov predlohu posúva zda najviac. Rapovanie postáv podľa hudobného kľúča skladateľa Petra Zagara zvýrazňuje odľudštenosť a hrozivú ničotnosť mechanickej a vojenskej mašinérie: vojny. Tú v mene „vyšších cieľov a záujmov“ rozpútajú mocní sveta a umierajú nevinné bytosti. Sú to mravce alebo ľudia? „Obdivuhodná mrštnosť hereckého prejavu (Pavol Plevčík, Marcel Ochránek, Martin Kaprálik, David Hartl, Tomáš Majláth) v spojení s hudobnou zložitosťou je nezvyčajne pôsobivá. Víťazné posolstvo nového panovníka z úst Jevgenija Libezňuka aj s jeho prízvukom pôsobí v dnešnom kontexte mrazivo,“ hovorí Svetozár Sprušanský.

Herci v štúdiu pri originálnej hre bratov... Foto: RTVS
rozhlad radio devín Zo života hmyzu Herci v štúdiu pri originálnej hre bratov Čapkovcov Zo života hmyzu naplno rozvinuli svoje schopnosti.
Svetozár Sprušanský Čítajte viac Veľká noc plná hmyzu? Táto hra je drzá, hovorí režisér

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Rádio Devín #Slovenský rozhlas