Lei Fekete nestačilo vidieť film Nedotknuteľní len raz

Výtvarníčka, textilná dizajnérka a módna návrhárka Lea Fekete už šiesty rok patrí medzi organizátorov Trienále textilu bez hraníc - medzinárodného podujatia, ktoré predstavuje vývoj textilného umenia vo svete za predchádzajúce roky. Tento rok ide v poradí už o 3. trienále, na ktorom vystavujú 91 autorov z 26 krajín sveta.

04.08.2012 16:00
Lea Fekete
Lea Fekete
debata

„Grand Prix B. Augustínovej tento raz získalo Japonsko,“ vysvetľuje výtvarníčka. „Výstavu sme na letné mesiace umiestnili do Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne a v septembri ju reinštalujeme v Dome umenia v Bratislave. Potom poputuje i do galérií v Česku, Poľsku a Maďarsku.“

Lea Fekete, ktorá svoje meno použila i na názov vlastnej módnej značky, vystavuje v lete aj v hlavnom meste: "Zaujímavým podujatím, na ktorom som sa tiež zúčastnila, je výstava v bratislavskej Umelke Socha a šperk. Je to kolekcia diel autorov zo sympózia Homage Erna Masarovičová / SEM 2009, 2010, 2011.

Z filmov by som rada odporučila francúzsku komediálnu drámu Nedotknuteľní, ktorú si určite pôjdem pozrieť ešte raz. Príjemne ma potešila, lebo dokázala divákom sprístupniť autentický príbeh hlbokého vzťahu.

Zaujala ma aj kniha Amsterdam Iana McEwana – príbeh dvoch mužov. Spája ich láska k jednej žene , ktorá náhle zomiera. Jeden je skladateľ vážnej hudby a druhý šéfredaktor serióznych novín. Pútavý príbeh je plný zvratov s úsporným vyjadrovaním. Ian McEwan zachytáva premyslené, ale aj nevedomé zlo. Hranica je krehká a následky sa odstraňujú veľmi dlho.

Aj keď sú letné prázdniny – podujatí je stále veľa. Odporúčam Shakespearovské dni – predstavenia na Bratislavskom hrade, ale aj hudobné festivaly."

debata chyba