Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová už majú vianočnú náladu. Vyberali víťaza detskej výtvarnej súťaže Pravdy

Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová spoločne vyberali víťaza detskej výtvarnej súťaže Moje najkrajšie Vianoce, ktorú redakcia Pravda vypisuje už viac ako dvadsať rokov. Ako sa im páčili detské obrázky?

12.12.2023 06:00
debata
Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová vyberali víťaza detskej výtvarnej súťaže Pravdy
Video
Detská výtvarná súťaž Moje najkrajšie Vianoce má už viac ako dvadsať rokov. Ako sa im páčili detské obrázky? / Zdroj: TV Pravda

Martin Kellenberger je uznávaný výtvarník, akademický maliar, grafik a ilustrátor, ktorý okrem iného ilustroval mnoho detských knižiek. Zuzana Smatanová je populárna speváčka, ktorá už ilustrovala dve detské knižky s pesničkami Petra Nagya pre deti. Zišli sa v redakcii Pravda, aby spoločne vybrali víťaza detskej výtvarnej súťaže Moje najkrajšie Vianoce. Detská výtvarná súťaž má už viac ako dvadsať rokov. Ako sa im páčili detské obrázky?

Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová viedli o... Foto: Pravda, Lubos Pilc
súťaž Moje najkrajšie vianoce Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová viedli o detských obrázkoch vášnivé debaty. Každý mal svojich favoritov, no pri niektorých sa celkom zhodli.

Martinovi Kelenbergerovi sa páčilo veľa farieb a veľa vitality, ktoré dýchali z detských obrázkov. Snehuliaci, zvieratká, rodina pri sviatočnom stole či anjeli aj svätá rodina – to boli najčastejšie námety, ktoré zobrazili mladí nádejní výtvarníci na svojich vianočných obrázkoch. Každý člen poroty, v ktorej bol aj riaditeľ obsahu denníka Pravda Ľuboš Kamenistý, mal na vec trocha iný pohľad. Zhodli sa však v tom, že víťazmi by mohli byť všetci, ktorí svoju radosť preniesli do veselých postavičiek a pariacej sa kapustnice či zasnežených kopcov.

„V detských obrázkoch je veľa fantázie, ktorá nás dospelých už opustila,“ povedala Zuzana Smatanová. Nakoniec vybrali dva najlepšie, hoci všetky boli krásne.

Ktorý obrázok vyhrá v tohtoročnej súťaži Moje najkrajšie Vianoce sa dozvieme už onedlho. Redakcia Pravda však odmení viacerých, okrem prvých troch cien získajú darčeky v podobe krásnej knižky aj ďalšie deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Moje najkrajšie Vianoce 2023