Zrekonštruovali Národnú kultúrnu pamiatku Vodná veža v areáli Divadla Aréna na Tyršovom nábreží

Zrekonštruovali Národnú kultúrnu pamiatku Vodná veža na Tyršovom nábreží v Bratislave. Ako informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na svojom webe, vodná veža dlhé roky chátrala a dnes spolu s rekonštruovaným župným Divadlom Aréna tvorí dominantu nábrežia v Petržalke.

20.06.2023 18:00
Divadlo Aréna Petržalka rekonštrukcia Vodná veža Foto: ,
Súčasťou Divadla Aréna je aj historická vodná veža zo začiatku 19. storočia, ktorá už prešla obnovou v rámci komplexnej rekonštrukcie divadla. Divadlo Aréna v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja sa po rekonštrukcii stane jedným z najmodernejších na Slovensku. V tomto roku sa práce budú sústreďovať na interiér, vrátane fasády zadnej časti budovy, osadenie javiska a variabilného hľadiska. Revitalizovaný pozemok sa prepojí s priľahlým parkom a získa charakter multifunkčného priestoru s možnosťou využívania na exteriérové podujatia rôzneho druhu, ale aj parkovanie pre návštevníkov divadla.
debata

„Vodná veža je súčasťou areálu Divadla Aréna a opravili sme ju v rámci jeho komplexnej rekonštrukcie," uviedol predseda BSK Juraj Droba. Ako dodal, práce na rekonštrukcii divadla už finišujú a BSK ho čoskoro odovzdá do užívania.

Divadlo Arena Je dolezite mat Filipa- foto Peter Chvostek Čítajte viac Je dôležité mať filipa? Zistíte v divadelnej komédii

Vodná veža je vysoká 20 metrov postavili ju začiatkom 19. storočia, niekoľko rokov predtým, ako bolo založené divadlo Aréna. Slúžila na zásobovanie divadla vodou v čase, keď ešte nebol vybudovaný mestský vodovod. „Ten sa začal stavať až koncom 19. storočia, v Petržalke dokonca ešte neskôr," konštatuje samospráva. Objekt vodnej veže je od 15. októbra 2004 Národnou kultúrnou pamiatkou.

sklenený zverinec Čítajte viac V Divadle Aréna sa usadil Sklenený zverinec
debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Aréna