Festivalová päťka týždňa: Malkovich aj majstri z ÚĽUVu

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

23.08.2018 14:00
John Malkovich Foto:
Herec John Malkovich sa v Bratislave predstaví ako recitátor.
debata

Bratislavský festival Viva Musica! vyvrcholí vystúpením herca Johna Malkovicha v sprievode orchestra v projekte Rozprava o slepcoch, ktorý spája hudbu a hovorené slovo (24. 8., Stará tržnica) a výberom toho najlepšieho z muzikálu West Side Story v podaní Adriany Kučerovej a Pavla Bršlíka (25. 8., SND).

Prvý festival statického umenia na Slovensku – Festival živých sôch sa vráti 24. a 25. 8. do centra Spišskej Novej Vsi. Predstavia sa tu napríklad živé sochy Big Names (Einstein, Disney, Chanel a mnohí ďalší) známe z finále Česko-Slovensko má talent, ale aj rôzne iné umelecké skupiny či oceňovaní zahraniční umelci.

Posledný augustový víkend (25. – 26. 8. ) bude v uliciach bratislavského Starého Mesta patriť aj 28. ročníku Dní majstrov ÚĽUV. Pre návštevníkov sú prichystané remeselné dielne, zábavky a hry pre deti, hudobno-tanečné vystúpenia, zóna venovaná vlne, tradičná kuchyňa a zruční majstri a ľudovoumeleckí výrobcovia.

Boney M by Sheila Bonnick's, Martin Chodúr, Kali, Ego, Kandráčovci, Nocadeň, Inékafe či Smola a hrušky vystúpia na tohtoročnom Bardejovskom jarmoku. Od 23. do 26. augusta sa na Radničnom námestí predstavia aj folklórne, tanečné či spevácke skupiny a súčasťou programu je aj rockový festival Bardrock.

K najväčším folklórnym podujatiam v Košickom kraji patrí Gemerský folklórny festival. Jeho 45. ročník ponúkne od 24. do 26. 8. v Rejdovej tematické programy ako Rejdovskie dvory, Zo sobáša pod čepiec, Vôňa Gemera či To najlepšie z východu, v ktorom sa predstavia FS Železiar, ŽSSK Poľana a FS Vranovčan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viva Musica! #Dni majstrov ÚĽUV #John Malkovich