Spisovatelia píšu hokejistom: NAŠI slovenskí hokejisti!

Oslovujem vás tým, čo vo vás vidím. Nepoznám vás poriadne po mene, neviem si priradiť tváre k úspechom, neviem ako žijete, ani koľko dostávate za strelené góly. Viem však, že ste niekým, kto tomuto národu môže dodať správne sebavedomie. Preto to prosím urobte! Aby si ľudia nemuseli plniť hlavy falošnou hrdosťou a pomýleným nacionalizmom.

03.05.2011 08:00
debata

Že akú zodpovednosť na vás zrazu hádžem? No skúste si uvedomiť, že svojmi činmi a najmä tými na ľade, v ľuďoch budujete hrdosť na niečo väčšie, ako sú Naše každodenné malosti. Je to vtedy, keď za Nás bojujete proti celému svetu a tí, ktorých sme vždy chceli iba dobehnúť, musia uznať Naše kvality.

Píšem vám aj preto, lebo môj syn dostal v škole úlohu zistiť mená hokejistov, ktorí Nás budú reprezentovať na Našich majstrovstvách.

Priznávam, ja som mu s tým veľmi nepomohol a on si to pohotovo odpísal v škole od spolužiakov. Tu však nejde o splnenú školskú úlohu a vaše mená sa do učebných osnov asi aj tak nikdy nedostanú. Ale ak to urobíte, ak Nás podržíte pred svetom, tak vaše mená a skutky budú podávať otcovia synom bez toho aby to dostali ako úlohu.

A urobte to aj preto, aby sme sa my, hostitelia majstrovstiev mohli na zahraničných návštevníkov úprimnejšie usmievať. Nechceme ich predsa vítať smutnými tvárami v krajine, ktorú sem prišli všetci iba poraziť.

Toľko toho na vás kladieme, až ma zamrazilo, že z toho dostanete trému.

Ale hokejisti sú podľa mojich všeobecných znalostí tvrdí chalani, ktorí makajú na tom, aby všetko zvládli. Tak to prosím všetko zvládnite. My všetci na Slovensku to potrebujeme. Kvôli tej hrdosti, kvôli tým vzorom pre deti, kvôli novým knižkám ako bola tá o Zlatých chlapcoch z Göteborgu. A to vôbec nehovorím že musíte vyhrať. Hovorím o tom, že Nás musíte podržať. Aby mi vaše mená prirodzene skákali v hlave ako niečo Naše, čo je hanba nepoznať.

Želám Nám všetkým veľa radosti z Našich majstrovstiev!

debata chyba